Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9032520 www.bgdnes.bg

Рисуват фараонката Ружа на "икони"

Тайландски художник продава на търг картините с обожествената мошеничка

Картини с лика на изчезналата криптофараонка Ружа Игнатова рисува тайландският художник Китинун Виджитпун, който е един от най-известните творци в родината си. Снимки с произведенията си той показва в социалната мрежа. На тях като кралица с корона е изобразена създателката на пирамидата One Coine Ружа, в която потънаха над 4,5 млрд. долара.


Освен Ружа на платната е изобразен и нейният брат Константин, който в момента е подсъдим за пране на пари в САЩ, а сестра му се издирва от Интерпол от три години. В платната си художникът рисува и различни композиции, чийто сюжет представя с особена символика мощта на One Coine. Според постове на самия Виджитпун структурата на "кралицата Ружа" със своята сила в световен мащаб ще разбие основния си враг САЩ. Именно оттам по думите на Китинун дошли проблемите за "световната лидерка и забележителния й екип", след като федералните агенти започнали разследването срещу империята на Игнатова преди шест години. Художникът вижда ответният удар на Ружа срещу американските си врагове като мощно сътресение за тях, което пресъздава в стресираща физиономия на Статуята на свободата.
Тайландският рисувач започнал да създава портретите на Ружа преди няколко месеца, когато заради пандемията се преместил да живее от Банкок в тузарския куророт Хуа Хин. Там се намира действаща резиденция на краля на Тайланд и е определян като перлата на страната.

Реклама


"Минаха няколко месеца от първия портрет, който създадох. Д-р Ружа Игнатова е възхитителна от Земята до Марс! Затова трябва да нарисувам много картини", обяснява художникът. От други негови постове се разбира, че той твори под пълна пара, за да създаде колкото е възможно повече портрети на бегълката от американското правосъдие. Идеята е платната с лика на "кралицата Ружа" да бъдат продавани на търг. Наддаването ще се проведе в събота, 19 септември, на плажа Банг Саен, една от световните туристически дестинации. Търгът щял да бъде достъпен само за вложители в криптовалутата на Ружа. Замисълът бил всеки, верен на българката, да закачи в дома си картина с нейния образ, обяснява художникът в мрежата. Според грандиозния проект портрети на Ружа трябвало да стигнат до домове на нейни клиенти по всички точки на света. Платната с лика на мошеничката са с впечатляващи размери, като най-малките са 120 на 150 см. Първоначална цена за "иконите" с Ружа не е обявена, но създателят им очаква наддаването да скочи до 100 процента от стартовата оферта.


Художникът ги е създал, като е прерисувал от снимки моделите си. По обясними причини Ружа, както и останалите й сподвижници в схемата One Coine, не е имало как да позират пред статива на твореца от Тайланд. Ружа се издирва, брат й Константин е в програма за защита на свидетели, след като се съгласи да сътрудничи на американските прокурори за измамите, подсъдими са още неколцина от босовете на пирамидата.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама