Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9043520 www.bgdnes.bg

Срещу 5 бона Делигълъбов е на свобода

Надрусан, той 2 пъти гази жена на паркинг

Покрай вдовицата на Бай Миле гравитирал джигитът от Самоков

Неподвижна е прегазената два пъти от дрогирания шофьор служителка на синя зона


Покрай вдовицата на застреляния сикаджийски бос Милчо Бонев - Бай Миле гравитирал 24-годишният Виктор Делигълъбов, който, дрогиран, два пъти прегази на паркинг служителката на синя зона Недялка Джикова в Самоков, разкриват жители на града.
По думите им обвиненият за катастрофата изпълнявал поръчки като шофьор за Силвия Панагонова, която с желязна ръка ръководела империята на убития си съпруг. Според местните именно тези контакти на Делигълъбов му давали самочувствието, че може да прави каквото си иска и респективно да се изплъзне от всяка критична ситуация. Съграждани на Делигълъбов се учудват на самоувереността му, защото по думите им Панагонова била изключително взискателна към подчинените си и не толерирала изцепки от никакъв характер. Тя светкавично изритвала всеки, който с поведението си можел да хвърли сянка върху имиджа на бизнеса й.

Според жители на Самоков Делигълъбов не бил на постоянна трудова заетост в структурите на богатата вдовица. Той изпълнявал дребни поръчки като шофьор, обясняват те. Допълват, че много от местните хора се цанели да изпълняват временни поръчки в хотелите и фирмите на бизнесдамата в района на Самоков. Запознати разкриват, че ангажиментите на Делигълъбов били автоматично прекратени след скандала, който избухна на 12 юни. Тогава 24-годишният самоковец ,дрогиран, два пъти прегази с джипа си служителката на синя зона в града, 49-годишната Недялка Джикова, и я прати за 50 дни в болница. След инцидента шофьорът се опита да избяга, но бе задържан. Тестът му за наркотици отчел наличие на кокаин и марихуана, съобщиха от полицията.
Първоначално Делигълъбов беше пуснат под домашен арест, което предизвика протести в Самоков. Семейството на пострадалата се срещна и с главния прокурор Иван Гешев. На 22 юни Софийският окръжен съд върна Делигълъбов в ареста. Той обяви тогава, че е развил хистерия и психично разстройство, а животът му бил съсипан.
Дрогираният шофьор бе пуснат срещу гаранция от 5 хиляди лева преди пет дни. Близките на Недялка определят като несправедливо и необяснимо решението на Апелативния съд в София да освободи от ареста Делигълъбов. Хората в града са притеснени, че обвиненият ще се укрие и ще избяга от правосъдието. Близките, приятелите и колегите на Недялка заявиха, че нямат сили за нов протест и се чудят дали има смисъл да изразяват недоволството си.
Дъщерята на пострадалата – Радостина, казва, че за нея е необяснимо как може да се определи 5000 лева гаранция за Делигълъбов, при положение че само за един имплант за ръката на майка й семейството е платило 2000 лева. Три месеца след катастрофата и 50 дни в болница, Недялка е неподвижна, на памперси и не може да се обслужва сама. Шансът на Недялка да се възстанови е в рехабилитация 4 пъти дневно, която в Самоков няма кой да й прави. Това е принудило семейството й да намери начин да я настани в болница за долечение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама