Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9105951 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Велбъжд" Радостин Джогански: Сто човека ни биха с ножове и дървета

"Сто човека ни биха с ножове и дървета. Всеки искаше да ни убие", разказа пред "България Днес" треньорът на "Велбъжд" (Кюстендил) Радостин Джогански за масовия бой в мача с "Гранит" (Владая).

В събота срещата от X кръг на Югозападната "В" група беше прекратена от рефера Николай Рамунски в 75-ата минута при резултат 0:0 заради екшъна.

Реклама

"Всичко беше провокирано от капитана на "Гранит" Георги Гайдаров. Той се контузи по време на мача. Излезе и от пейката започна да ни обижда - добави Радостин Джогански. - Имахме контузени футболисти, които пътуваха с нас. Седяха до скамейката. Футболистите от тяхната пейка тръгнаха да бият нашите. Оттам се включиха останалите им играчи и фенове. Не съм виждал такива побоища. На 37 години съм, но когато видях прътовете и ножовете, се уплаших. Това, което стана, мислех, че съществува в легендите. Не съм преживявал подобно меле и кощунство. Дълги години съм играл по села и паланки из цяла България. Подобна селска чобания не съм виждал. Все едно се върнахме 100 години назад, когато на кладата са палили хора."

По думите на Джогански на стадиона е имало само двама охранители на 80 години.

"За пръв път виждам толкова озлобени хора. Нямаше къде да избягаме. Бяхме се сврели в един ъгъл на игрището. Чакахме да ни заколят - добавя треньорът на "Велбъжд". - Добре, че дойде полиция. Тя ни спаси. Изсипаха се 10 патрулки и линейки. Блокираха цялата Владая. Феновете се разбягаха заедно с Гайдаров. Един от нашите футболисти беше взел на мача детенцето, което беше на 7-8 години. Човекът се разплака, защото не можеше да го намери в мелето. Търсихме го и накрая го открихме. Хлипаше на оградата. Ако полицията се беше забавила, не знам какво щеше да стане. Изпратиха ни с кордон до "Пирогов". Стояхме там до полунощ. Две от момчетата са с комоцио. Половината отбор е насинен."

В мелето е пострадала и съдийската бригада, разказа Джогански.

"Когато реферът свири края на мача, владайци не дадоха на тройката да влезе в съблекалнята. Биха хубаво съдиите. Налагаха ги все едно са пред дискотеката. Доктори половин час ги преглеждаха", добави треньорът на "Велбъжд".

Очаква се Дисциплинарната комисия на Столичния зонален съвет да заседава във вторник или сряда. Тя ще вземе предвид докладите на дежурния делегат и съдиите преди налагане на наказанията.

Реклама

Босът на "Гранит": Всичко тръгна от публиката на Кюстендил

Президентът на "Гранит" (Владая) Илиян Петров обвини гостите от "Велбъжд" за мелето в мача.

"Направихме грешка, че позволихме на публиката от Кюстендил да седне във ВИП зоната вместо в техния сектор. Те обиждаха капитана - добави Илиян Петров. - Имаше охрана от 20 човека, но всичко стана за секунди. Няма пострадали. Удариха се по няколко шамара. Не е нищо страшно. Пълни простоти са информациите, че е имало масов бой с участието на 30-40 човека. Повечето хора разтърваваха останалите. Двама-трима се опитваха да се бият. Максимум четирима."

Петров допълни, че инцидентът е започнал заради подмятания срещу капитана на "Гранит" Георги Гайдаров. Той отрече съдиите да са бити.

"Пълни глупости. Някой от публиката удари шамар на рефера. Няма нищо видимо. Говорих с тях", добави Илиян Петров.

Реклама
Реклама
Реклама