Българската Шехерезада Джейми Елиаз: За една нощ станах звезда

Приятел
Автор: България Днес

Българската Шехерезада Джейми Елиаз: За една нощ станах звезда

Конкурсите за красота не са критерий за качествата на една жена 

КОЯ Е ТЯ
Джейми Елиаз е на 21 г., а животът й е като от приказка за Шехерезада. Едва 16-годишна, тя попада под светлините на прожекторите в Ливан - мястото, откъдето е нейният баща. Красавицата, в чийто вени тече българска и ливанска кръв, успява да пребори над 2000 момичета и да бъде избрана за главна героиня в клипа на ливанската звезда Зиад Бурджу. Това се оказва повратна точка в живота на хубавицата, която след това става една от най-обожаваните жени в цял Ливан. Близо 6 години красавица е под светлините на прожекторите в Ливан, но от няколко години живее в България.

Виктория СТОЯНОВА

- Вие сте звезда в Ливан, наричат ви и българската Шехерезада. Как достигнахте до известността? В кои области са вашите интереси?
- Благодаря, но звездите са само на небето. За себе си мога да кажа, че съм момиче, родено с късмет, което е много известно в Ливан, а вече и в България. Станах популярна буквално за една нощ, след като ливанската звезда Зиад Буржу ме избра за партньорка в клипа му. Така преди няколко години започна кариерата ми на инфлуенсър там. В момента уча психология, но се интересувам много от изкуство - преди няколко дни се върнах от Париж, където сбъднах мечтата си да посетя Лувъра и да се докосна до всички тези уникални съкровища в музея. Обожавам да чета, особено книги, които са свързани с психологията на човека и себепознанието. Джон Кехоу и Лариса Ренар са част от любимите ми автори. В момента дочитам "Да прецакаш Дявола" на Наполеон Хил - вдъхновяваща книга, която може да ни помогне да намерим решение на трудностите във време на несигурност и тревожност.
- Как протича един ваш ден в Ливан?
- Когато нямам ангажименти, което рядко ми се случва, прекарвам времето със семейството на баща ми. Ходим на разходки, плаж и всякакви други развлечения.
- Защо решихте да се върнете в България - родното място на майка ви?
- Родителите ми решиха да се върнем в България. А и съм на мнение, че човек не трябва да се застоява прекалено дълго време на едно място.
- От колко време сте у нас?
- Аз пътувам доста заради работните си ангажименти. Но някъде от около 5 години живея основно в България. Преоткрих, че животът може да те отведе на хиляди непознати места, но единствената любов може да те намери вкъщи.
- Има ли разлика в живота там и тук?
- И в България, и в Ливан хората знаят как да се забавляват. Ливан е държава, в която има 18 официални религиозни общности, като 34 процента от ливанците са християни. Все още можете да срещнете жени с абая например, но ще видите и голям процент суперкрасиви жени, които са в крак със световните модни тенденции. Там жените държат на външния си вид много повече от българките. Всъщност така в Ливан може да познаете коя жена е от заможно семейство - ако е накипрена и гримирана. Интересна особеност там е, че в жилищна сграда, където живеят християнски семейства, е забранено на хора с мюсюлмански произход да живеят в същата сграда. Една също много любопитна тенденция е, че на всеки етаж в жилищната сграда има не повече от един апартамент за семейство, голям колкото три апартамента в България. Обичам да казвам, че Бейрут е град на контрастите. В модерните квартали до морето, по брега има палми и е пълно със заведения. Пред тях може да видите паркирани последен модел страшно скъпи коли. Междувременно до някой новопостроен блок можете да видите разрушена от войната сграда. Вместо патрулни коли по улиците обикалят войници с автомати.
- Каква е разликата между българите и ливанците?
- Ще кажа с какво сме еднакви - както у нас, така и там е пълно със заведения и хората знаят как да се забавляват. В Ливан въпреки проблемите в страната хората винаги намират време да седнат да изпият по едно кафе, но важно правило и традиция при тях са неделните сбирки със семействата и приготвената маса за хранене по обяд, на която цялото семейство сяда.
- Как тамошната звезда Зиад Буржу ви забеляза и попадна на вас?
- Срещата ни стана съвсем случайно. Общ познат, който е един от най-добрите фотографи в Ливан, ни запозна. С него бяхме седнали на кафе и обсъждахме работни неща, когато в този момент мина Зиад и фотографът ни запозна. Аз бях много притеснена, защото това не е кой да е, а една от най-големите звезди в Ливан, а и в Арабския свят. Зиад седна при нас, поговорихме си по общи теми, след което той ми предложи да се снимам в предстоящия му клип. От този ден нататък с него и с вече настоящата му жена, тогава годеница, сме суперблизки семейни приятели.
- Как са се запознали родителите ви?
- Историята е много забавна и съвсем случайна, както се случват всички хубави неща в живота ми. Родителите ми се запознават на опашка за визи пред холандското посолство. Майка ми, докато чакала дълго време, я заболяла главата и баща ми, който бил до нея, й предложил да й даде хапче за глава, за да я заговори. Майка ми отказала да приеме хапче от непознат, но толкова много я боляла главата, а и нямало никой друг, който да има лекарство, че накрая приела. И така малко по-късно се появих и аз.
- С какво се занимавате в България?
- Уча вече втора година психология. Голяма част от ежедневието ми минава в онлайн лекции и четене на такъв тип литература. Смятам, че човек се учи цял живот. Аз съм много любознателна, обичам да научавам постоянно нови неща. Спортувам усилено. Тренировките са част от моето ежедневие. Отделям време за приятели и разходки. Ходя на уроци по пеене. Обичам разнообразието, не харесвам рутината.
- Кое е любимото ви място у нас?
- Обожавам България. Природата тук наистина е уникална. Посетила съм доста места и всичките са ми любими. Обичам страната си много.
- Конкурсите за красота често за мерило за красивите българки. Вие участвали ли сте в конкурси?
- Предлагали са ми да участвам в конкурси както в България, така и в Ливан. Но не мисля, че това е критерият за красотата на една жена. Не може 10 човека да решават кой е красив и кой не е, не мислите ли?! Това е все едно вие и аз да оценим едно чихуахуа например. Ако вие харесвате големи кучета - можем ли да направим заключението, че малките са грозни, не можем. Така е и с конкурсите за красота.
- Преди месеци тежък взрив опустоши половин Бейрут. Вие бяхте ли там по това време, пострада ли семейството ви?
- Това е една ужасна трагедия, довела до над 200 жертви, 7000 ранени и над един милион пострадали. Аз не бях по това време в Ливан, но баща ми беше там. Това, което той ми разказа, е, че усетил нещо като силно земетресение. По това време по улиците не е имало много хора, затова и броят на жертвите не е толкова голям, за радост. Нямаме пострадали от фамилията, защото жилището ни е на 20 километра от Бейрут. За съжаление в центъра на столицата всички нови сгради, струващи милиони долари, са напълно разрушени.

Актьорът и музикант Владимир Михайлов: Написах песен за"Братя"

Актьорът и музикант Владимир Михайлов: Написах песен за"Братя"

Малкият ми син се разсърди, че скрих за "Маскираният певец" Кой е той Владимир Михайлов е актьор и музикант. Роден е на 2 август 1977 г. в София. Женен е. Има три деца. Снимал се е в куп чужди филми, където е играл редом до големи холивудски звезди. Михайлов бе част от "Маскираният певец". Той се оказа Самурая в шоуто

90-годишна изселничка със сълзи се върна в Родопите

90-годишна изселничка със сълзи се върна в Родопите

Камъкът си тежи на мястото, казва баба Селиме  Купува апартамент в Турция след "Голямата екскурзия" 90-годишна изселничка със сълзи на очи се върна у дома в Родопите. Дълги години баба Селиме е работила в тъкачния цех в родното й село Богатино, преди "Голямата екскурзия" на комунистическия режим да я прогони в Турция

Лили Иванова призна: Последните две години за мен бяха кошмар!

Лили Иванова призна: Последните две години за мен бяха кошмар!

Вярва, че само Господ може да каже кога да спре да пее Пандемията ограби живота и на примата на българската естрада Лили Иванова. В едно от редките си телевизионни участия тя определи последните две години като изключително трудни, като истински кошмар. "Не съм отсъствала толкова време от сцената, не ми беше приятно

Днес е Никулден, празнуват рибари, моряци, банкери, търговци и 200 000 именици

Днес е Никулден, празнуват рибари, моряци, банкери, търговци и 200 000 именици

Православната църква почита днес паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Днешния празник народът нарича Никулден. Св. Николай е покровител на моряците и рибарите и банкерите. Николай Мирликийски е роден през III в. в Патара, днешна Мала Азия. След праведен монашески живот е избран за архиепископ на град Мир, Ликийска област

Най-четени

Фолклорната певица Петя Панева, която разплака Галена и DARA: Ако спечеля "Гласът на България", печели народната музика

Фолклорната певица Петя Панева, която разплака Галена и DARA: Ако спечеля "Гласът на България", печели народната музика

Любовта на хората ми показа, че ценим изконните си традиции "Ако спечеля "Гласът на България", печеля за цялата ни народна музика! Приела съм като моя мисия обичта и разпространението на нашия фолклор. Любовта на хората ми показа, че ценим изконните си, наши традиции." Това сподели пред "България Днес" една от най-ярките участнички в "Гласът на

Баба Фатма чукна 104 г. с качамак и много работа

Баба Фатма чукна 104 г. с качамак и много работа

Рецитира стихове до празничната торта Има 7 деца, 16 внуци, 28 правнуци и 10 праправнуци, цял живот отглежда тютюн 104-и рожден ден отпразнува една от най-възрастните българки - родопчанката баба Фатма. Столетничката посрещна с усмивка нейните дъщери Фиданка и Айше, както и снахите Златка, Роза и Роса, които се грижат с голяма любов

Шефът на парламента женен за красавица

Шефът на парламента женен за красавица

Имат две деца  Никола Минчев подписва с хубавата Силвия преди 6 години, заедно гледат футбол  Новият шеф на парламента Никола Минчев (34 г.) е женен за красавица, установи "България Днес". Най-младият председател на Народното събрание в новата ни история и хубавицата Силвия са официално обвързани от над 6 години

Пуйка на каишка в центъра на София

Пуйка на каишка в центъра на София

Човек разходи пуйка на каишка в центъра на София. На необичайната гледка се натъкна софиянец тази сутрин. Снимка: Забелязано в

Блатечки е баща за пример!

Блатечки е баща за пример!

Баща за пример е Асен Блатечки. Актьорът чинно изчака сина си Борил пред училище, след което го хвана за ръка и в шеги и закачки го отведе вкъщи, забелязаха нетрепващите папараци на "България Днес". Снимки: България

Жената на Милото се вози на тролей

Жената на Милото се вози на тролей

Скромна е жената на шефа на Сатиричния театър Калин Сърменов. Хванала детето си за ръка, Боряна Пашева чинно изчака тролейбуса на спирката до театъра, където шеф е Милото, и се качи на него по път за вкъщи, засякоха неустоимите папараци на "България Днес". Снимки: България

Койна Русева изгони охраната на къщата си

Койна Русева изгони охраната на къщата си

Актрисата Койна Русева е изпъдила гардовете на семейната къща в Бояна, научи "България Днес". Звездата от "Под прикритие" се решила на тази стъпка, защото на няколко пъти усещала миризма на алкохол в будката и заварвала охранителите заспали. Сценичната партньорка на Асен Блатечки в новата постановка "Омразна любов" на сцената на "Сълза и смях" от

Мария се омъжи за любимия Мирослав

Мария се омъжи за любимия Мирослав

"Трети път за щастие", това пожелаха на фолкпевицата Мария близките й, които вчера станаха свидетели на подписването й с новия любим - Мирослав Соколов. Чалга дивата пусна своите снимки в нета с които удостовери, че вече отново е семейна жена. Любимият на певицата се казва Мирослав Соколов. Миньончето от Стара Загора е взело вече официално

Станислава си намества очилата

Станислава си намества очилата

Точно като в стария хит от осемдесетте Станислава Айви често-често си намества очилата, докато обикаля из София, установиха трудолюбивите папараци на "България Днес". Водещата, която е и писателка, позната под името Станислава Кара, се запаси със сок и кафе, които й донесе колега с лъскава джипка. Станислава с наслада си пийна сока от морков

Ясна е вече причината за пожара на северномакедонския автобус

Ясна е вече причината за пожара на северномакедонския автобус

Известна е причината за възникването на пожара и местонахождението на първоначалното му огнище в автобуса с македонски туристи, който катастрофира на АМ „Струма“. Това съобщиха пред Би Ти Ви прокурор Бисер Михайлов и следовател Мариан Маринов, които работят по разследването на трагедията. Маринов отказа да разкрие причината за пожара и заяви

Най-коментирани

Учителя: Не късайте цвете за удоволствие, а за лек

Учителя: Не късайте цвете за удоволствие, а за лек

157 години от рождението на Петър Дънов Говорете и пейте на тялото си, за да сте здрави Петър Дънов е духовният учител на българите. Известен е и по света, като има своите последователи 77 години след смъртта си. Родил се е на 11 юли, 1864 г. в с. Хатърджа, днес Николаевка. От малък учи цигулка и композира над 160 музикални творби

Рууни брои 10 000 паунда за украса

Рууни брои 10 000 паунда за украса

Бившият капитан на "Манчестър Юнайтед" и Англия Уейн Рууни и семейството му ще посрещнат първа Коледа в новия си дом. Затова той и половинката му Колийн искат всичко да е перфектно. За да грее имението им с прекрасна украса, те наели специални декоратори. Платили 10 000 паунда за услугата. "Къщата е грандиозна

Актьорът и музикант Владимир Михайлов: Написах песен за"Братя"

Актьорът и музикант Владимир Михайлов: Написах песен за"Братя"

Малкият ми син се разсърди, че скрих за "Маскираният певец" Кой е той Владимир Михайлов е актьор и музикант. Роден е на 2 август 1977 г. в София. Женен е. Има три деца. Снимал се е в куп чужди филми, където е играл редом до големи холивудски звезди. Михайлов бе част от "Маскираният певец". Той се оказа Самурая в шоуто

90-годишна изселничка със сълзи се върна в Родопите

90-годишна изселничка със сълзи се върна в Родопите

Камъкът си тежи на мястото, казва баба Селиме  Купува апартамент в Турция след "Голямата екскурзия" 90-годишна изселничка със сълзи на очи се върна у дома в Родопите. Дълги години баба Селиме е работила в тъкачния цех в родното й село Богатино, преди "Голямата екскурзия" на комунистическия режим да я прогони в Турция

Звездната двойка в кеча се разпадна

Звездната двойка в кеча се разпадна

Една от най-известните двойки в кеча се разпадна. Шарлът Флеър е скъсала с колегата си Андраде. Това стана, докато подготвяха сватбата си. Церемонията е отменена, а причината за края на връзката им не е известна. Шарлът, чието истинско име е Ашли Елизабет Флеър, и Андраде бяха заедно 2,5 години. Те обявиха годежа си през януари 2020-а

Иво Димчев репетирал над морга

Иво Димчев репетирал над морга

Прави спектакъл в памет на починалите в Пета градска Огромни успехи жъне Иво Димчев със своите ексцентрични спектакли. Муза на неговия първи хореографски проект не е любовта. За сценичния си дебют той разкрива, че е посветен не на кого да е, а на починалите в столична болница. Признанието на Димчев шокира голяма част от почитателите му, естествено

Застрашена моруна от Дунав на Женския пазар

Застрашена моруна от Дунав на Женския пазар

Разследване на "България Днес" по Никулден Праисторическите риби са строго забранени за улов, продават ги нелегално срещу 28,50 за килограм Огромна дунавска моруна се продава насред Женския пазар в София, установи проверка на "България Днес" преди Никулден. Тази риба е застрашена от изчезване и е строго забранена за какъвто и да е улов от години

Професионалният рибар Иван Стоянов: Станах приятел с делфин

Професионалният рибар Иван Стоянов: Станах приятел с делфин

По Никулден стават чудеса в морето! Наш моряк и риболовец спасява малко делфинче, заплетено в мрежите му, а след това самият той се спасява в зловеща буря. От признателност и благодарност морското животно става приятел с добрия човек и започва да се връща при него. Уникалната история разказа пред "България Днес" самият Иван Иванов

Лили Иванова призна: Последните две години за мен бяха кошмар!

Лили Иванова призна: Последните две години за мен бяха кошмар!

Вярва, че само Господ може да каже кога да спре да пее Пандемията ограби живота и на примата на българската естрада Лили Иванова. В едно от редките си телевизионни участия тя определи последните две години като изключително трудни, като истински кошмар. "Не съм отсъствала толкова време от сцената, не ми беше приятно

Днес е Никулден, празнуват рибари, моряци, банкери, търговци и 200 000 именици

Днес е Никулден, празнуват рибари, моряци, банкери, търговци и 200 000 именици

Православната църква почита днес паметта на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Днешния празник народът нарича Никулден. Св. Николай е покровител на моряците и рибарите и банкерите. Николай Мирликийски е роден през III в. в Патара, днешна Мала Азия. След праведен монашески живот е избран за архиепископ на град Мир, Ликийска област

Звездната двойка в кеча се разпадна

Звездната двойка в кеча се разпадна

Една от най-известните двойки в кеча се разпадна. Шарлът Флеър е скъсала с колегата си Андраде. Това стана, докато подготвяха сватбата си. Церемонията е отменена, а причината за края на връзката им не е известна. Шарлът, чието истинско име е Ашли Елизабет Флеър, и Андраде бяха заедно 2,5 години. Те обявиха годежа си през януари 2020-а

Професионалният рибар Иван Стоянов: Станах приятел с делфин

Професионалният рибар Иван Стоянов: Станах приятел с делфин

По Никулден стават чудеса в морето! Наш моряк и риболовец спасява малко делфинче, заплетено в мрежите му, а след това самият той се спасява в зловеща буря. От признателност и благодарност морското животно става приятел с добрия човек и започва да се връща при него. Уникалната история разказа пред "България Днес" самият Иван Иванов

Цоневи най-ефективни в "Левски"

Цоневи най-ефективни в "Левски"

Борислав и Радослав Цоневи са най-полезните играчи на "Левски" от началото на сезона, показва статистиката. Близнаците са с участие в половината от головете на "сините" в Първа лига. Отборът на Станимир Стоилов се е разписал 21 пъти до момента. В 12 от головете са замесени двамата братя. Борислав е голмайсторът на "Левски"

"Реал" губи Бензема за "Интер" и "Атлетико"

"Реал" губи Бензема за "Интер" и "Атлетико"

"Реал" (Мадрид) продължава с победната серия в испанското първенство, но загуби голмайстора си Карим Бензема. "Кралският клуб" спечели с 2:0 гостуването си на негостоприемния стадион на "Реал Сосиедад" и е убедителен лидер в Ла Лига с 8 точки преднина пред втория "Севиля", който има мач по-малко. Бензема получи мускулна контузия и бе сменен още в

706 новозаразени с COVID-19, 47 починали

706 новозаразени с COVID-19, 47 починали

706 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за последното денонощие, което е с 279 по-малко от вчера, сочат данните на Единния информационен портал. Това са 4,3% от направените общо 16 360 теста, от които 1487 PCR и 14 873 антигенни. Починалите лица, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 28 852, от тях 47  в последното денонощие

Детето чудо на тениса печели турнир в САЩ

Детето чудо на тениса печели турнир в САЩ

11-годишното дете чудо на тениса Теодор Давидов продължава с триумфите на корта. Българчето спечели престижния турнир "Еди Хер" в американския щат Флорида - състезание, което е едно от най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 години. Във финала Давидов победи с 6:4, 6:4 американеца Джордан Лий

Танцов театър в новия видеоклип на Ива и Велислава Костадинови

Танцов театър в новия видеоклип на Ива и Велислава Костадинови

В навечерието на коледните и новогодишни празници Ива и Велислава Костадинови поднасят своя музикален подарък към всички любители на българската народна песен. В ефира на Фен Фолк ТВ вече може да се гледа най-новия им видеоклип към песента „Мари, Невено“, която е част от втория им самостоятелен албум „С България в сърцето“

Акад. Денков: Вече има тестове за коронавирус, учениците се връщат в понеделник

Акад. Денков: Вече има тестове за коронавирус, учениците се връщат в понеделник

Хубавата новина е, че вече има тестове и правила, по които да се прилагат, така че всички ученици се връщат в клас от понеделник, каза министърът на образованието акад. Николай Денков в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ1. Големите ученици ще се тестват също със слюнчени тестове, както и малките досега, в първия ден от седмицата

Лейди Гага с награда за най-добра актриса

Лейди Гага с награда за най-добра актриса

Лейди Гага спечели наградата на филмовите критици за най-добра актриса за "Домът на Гучи". Бенедикт Къмбърбач е най-добър актьор за "Силата на кучето", а Джейн Кемпиън печели наградата за най-добър режисьор за същия филм. За най-добра актриса в поддържаща роля е отличена Катрин Хънтър, която играе трите вещици в "Макбет" на Джоел Коен

Явор Борисов хруска ядки

Явор Борисов хруска ядки

С ядки се храни Явор Борисов. Актьорът, който нашумя със сериала "Ол инклузив" и няколко театрални постановки, чинно си сложи маската, преди да влезе в магазина за бадеми и фъстъци. Борисов си купи малко пакетче, от което си хапва ядки с кеф. Снимки: България