Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9167781 www.bgdnes.bg

Върнете живота на любимата козметика с тези трикове advertorial icon

Всяко момиче е преминало през кризисни моменти, в които вижда как любимата палитра пада на парчета върху пода или всяка сутрин с ужас си напомня, че отново не е подновила вече тотално изсъхналата си спиралата за мигли. Независимо дали се отнася за червила, прахообразни продукти или спирали за мигли, следващите трикове ще успеят да върнат живота на любимата ви козметика.

Прахообразен грим

Съвсем малък натиск понякога е способен да унищожи любимата ви пудра или палитра сенки за очи, превръщайки я в малки, дребни парченца. За да могат да бъдат използвани отново, ще са ви необходими спирт (хирургичен - изопропил или етанол), празна палитра (като можете да почистите тази, в която се е намирал продукта до преди минути) и кухненска хартия. Върнете обратно всички парчета в празната опаковка и ги разбийте на фини частици с върха на нож. Добавете няколко капки спирт, за да постигнете консистенция, приличаща на паста и покрийте с парче хартия, което ще абсорбира излишната влага. 30 минути по-късно - козметика възвръща живота си и е готова да ви служи отново.

Изсъхнала спирала

В този случай можете да подходите по няколко различни начина. Поставете вашата спирала в чаша с гореща вода и я оставете, докато правите останалата част от грима. Тя ще върне предишната си консистенция след около 5 минути. Разтворът за контактни лещи също служи чудесно - 1-2 капки от него са напълно достатъчни. Важно е да спазвате срока на годност на спиралата си и да я подменяте редовно, на всеки 3 месеца. Тези трикове са истинско спасение в последния момент, но не разчитайте на тях за дълготрайна употреба на продукта в това състояние.

Червило

Колко сърцераздирателен може да бъде вида на счупеното червило знае само тази, която е минала през това. След като се съвземете от мъката, съберете парчетата, като внимавате в тях да не попада мръсотия, поставете ги в устойчив съд и затоплете в микровълновата за 10 секунди (или докато се разтопи добре). След това излейте обратно в гилзата, а ако и тя е пострадала, можете да го преобразите под формата на балсам за устни в някоя свободна кутийка.

Намалена пигментация

Ако бронзантът, сенките за очи или ружът внезапно загубят пигментацията си, това невинаги означава, че са се развалили. Понякога върху тях се образува твърд филм, който възпрепятства получаването на наситен цвят. Можете да отстраните това покритие с помощта на тиксо, като просто го поставите върху продукта и внимателно отлепите.

Изсъхнал крем

Изсъхването на кремообразни продукти е един от проблемите, с които се срещаме често. За щастие, има много лесен и бърз начин да се справите с него. Нужни са само няколко капки физиологичен разтвор, след което разбъркайте продукта с клечка за зъби, докато консистенцията стане гладка. Този трик ще възстанови влагата в козметиката, без да наруши качеството ѝ.

Реклама
Реклама
Реклама