Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9239029 www.bgdnes.bg

Легендарният Димитър Пенев: Футболът е като живота - има приливи и отливи

Селекционерът Дерменджиев: Трудно вкарваме, можехме и да бием


"Във футбола е като в живота - има приливи и отливи!" С тази мъдрост, родена от дългогодишния му опит, легендарният защитник на ЦСКА и националния отбор, а по-късно и треньор Димитър Пенев обобщи приключилия игрови цикъл на "лъвовете", които останаха последни в групата си в турнира Лига на нациите.
Избраниците на селекционера Георги Дерменджиев стигнаха до боево нулево реми при гостуването си на Република Ирландия, останаха на последното място в лига "В" група 4 с едва две точки актив и изпаднаха в лига "С".
"Моментът е труден за българския футбол, но ще тръгне напред - оптимистично коментира Стратега от Мировяне. - Всеки прави каквото може, кой на терена, кой отстрани. Аз нямам право да коментирам, защото отдавна съм извън националния отбор."
Самият Дерменджиев коментира: "Играехме за победа в този мач, имаше нови момчета, вярно е, знаете обстановката, има дебютанти, в дефанзивна фаза се справихме добре. В завършващата фаза не се справихме, исках да освежим атаката, защото се почувства умора в тези момчета, които смених. Трудно вкарваме голове, което трябва да се промени. Имахме възможност да спечелим точки в тази група, но не успяхме и нямаме оправдание. Винаги съм работил за футбола, ако се вземат правилните решения, може да се вдигне класата и нивото на нашия футбол. Има хора, които да дават решенията, аз също мога да дам", каза треньорът на "А" отбора.
Докато в БФС умуват за бъдещето, министърът на спорта Красен Кралев се намеси с коментар, че не е доволен от работата на Дерменджиев. "Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние. От 2004 година не сме се класирали за голямо първенство. Това е най-големият период, в който България отсъства от големи форуми. Много дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период", критичен е министър Кралев.
"Мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост", добави той.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама