Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9242809 www.bgdnes.bg

Камера мъчи Гришо

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отнесе куп шеги  от колегите си Гаел Монфис и Анди Мъри. Те  го включиха в онлайн шоуто, което правят по време на АТП финалите в Лондон.

Димитров участва от дома си в Монте Карло. Той трябваше да отговаря на различни въпроси, които Монфис и Мъри му задаваха, информира Тенискафе.

Реклама

Стартът на разговора не мина никак леко.  Григор имаше сериозни проблеми с вкючването на своята камера. След близо минута борба и наставления от страна на Монфис и Мъри българинът все пак грейна на екрана.

Българинът говори за участието си в турнира през 2017-а, което завърши с титла, и плановете му за следващите седмици.

“Помня, че първите три пъти бях толкова близо до участие - веднъж бях пъва резерва, а после три пъти го пропуснах за няколко места - спомни си той. - Като се класирах за първи път бе мечта за мен, винаги съм искал да играя в „О2?. Дори гледах Анди, всички вас, играли сте. Много специално чувство е. Особено с оглед на нашата година като тенисисти. Голяма награда е когато стигнеш там. Не съм се чувствал толкова свеж за турнир в края на годината. Не знаех, че ще спечеля или нещо подобно. Играех добре, но имах и трудни загуби. Първият мач беше с Доминик, започваш изведнъж. По някаква причина това ми харесва, нямаш време да се отпуснеш или нещо подобно. Цялата седмица беше като един миг, публиката бе невероятна, всички, корта, светлините, носи толкова много на тениса.“

Гришо трябваше да сравни участието в „О2 Арена“ с полуфинала на "Уимбълдън" срещу Новак Джокович.

„О2? беше повече като нереално чувство - категоричен бе Димитров. - Защото преживяването е толкова различно. Оценяваш го по различен начин. "Уимбълдън" бях спечелил като юноша, бях изпитал различни неща. Но да достигна до онзи полуфинал бе сбъдната мечта. Имах сетбол в четвъртия сет, спечелих Куинс Клъб. О, Анди, аз играх с теб тогава.“

Мъри се включи: „Да, спомням си доста добре.“

Реклама

„Помолих Анди да ми покаже пътя, защото по това време не бях играл на Централния корт", разкри Григор.

Колегите му го разпитаха за следващите седмици:

„У дома засега. Вече ходя във фитнеса, наслаждавам се тук до водата. Чакаме Австралия, да видим каква ще е ситуацията, опитвам да остана във форма, доколкото мога в тези дни. Никога не съм бил у дома толкова много време, така че се наслаждавам", обясни българинът.

Той се върна и към купона с Монфис в София след демонстративния мач помежду им в София през 2015-а. 

„Исках да му покажа добро място, той ме попита, дали има къде да потанцува. Казах му, че ще намерим нещо. Звъннах на един от диджеите, който в тази вечер пускаше хаус. Попитах го, дали може да включи хип хоп и нещо различно. Той каза, че няма проблем. Влязохме. Имаше 5-6 охранители около мен, аз си сложих качулката. А той Гаел ме попита тук винаги ли е така. Бяхме в средата на дансинга, забавлявахме се и това беше. Анди, трябва да дойдеш в България!“

След уточнение, че става дума затова с кого би прекарал една вечер, то Григор сподели, че с Льо Монф е бил в България, а с Мъри в ресторанта „Nando’s“ в Бризбън.

„В България с Гаел най-вероятно е било по-забавно отколкот с мен в „Nando’s“, заключи Мъри.

Блиц въпроси:

С кого би искал да играе – Макенроу или Борг?

Макенроу

Тайгър Уудс или Леброн Джеймс?

Леброн.

Футбол или баскетбол?

Футбол

Хорър филми или любовни филми?

Любовни

Кой прякор предпочита – Динамитеното момче или Джи-силата?

Джи-силата

Фаст фууд или здравословна храна?

Здравословна

Netflix или YouTube?

YouTube

Реклама
Реклама
Реклама