Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9247689 www.bgdnes.bg

Моуриньо плаши "Лудогорец"

Никакво подценяване на "Лудогорец" и задължителна победа срещу българите! Това иска мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо в домакинството срещу "орлите" в Лига Европа. "Шпорите" на Специалния започват да стават все по-плашещи и вече са на върха във Висшата лига след победата с 2:0 над един от фаворитите за титлата "Манчестър Сити". В неделя на "Тотнъм" предстои тежко гостуване на "Челси", но въпреки това Моуриньо няма намерения да залага на резерви и смята да пусне най-добрия си състав срещу българите в четвъртък. Очаква се защитата на "Лудогорец" да бъде тормозена от звездите Хари Кейн и Хюн Мин-Сон, които се намират в страхотна форма. Кореецът има 9 гола в 9 мача само във Висшата лига, а Кейн е със седем попадения и девет асистенции.

"Предстои ни тежък мач не срещу "Челси", а срещу "Лудогорец" - коментира Моуриньо след победата над "Сити". - Нашата група в Лига Европа е много сложна. Може да кажете - имате шест точки, но не мисля, че 10 или 11 ще стигнат, защото "Лудогорец" загубиха много точки срещу всички. Нуждаем се от повече от 10 или 11 точки, така че ще е трудно. В четвъртък ще е много сложно за нас, така че трябва да сме концентрирани и да добавим победа в нашия актив. Ние няма да се класираме с 9 точки, така че този мач е много важен за нас."

Реклама

В момента "Тотнъм" е лидер в групата с 6 точки. Толкова имат още "Антверп" и ЛАСК, но англичаните са с най-добра голова разлика. "Лудогорец" е последен с 0 точки. Лошата новина за Моуриньо е контузията на основния защитник Тоби Алдервайрелд, която той получи на мача със "Сити".

"Със сигурност контузията му е тежка - призна Специалния. - Вероятно ще бъде извън терена за дълъг период. Много съжалявам за него след това прекрасно представяне, но травмата е в резултат на натрупаната умора."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама