Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9272060 www.bgdnes.bg

Йоанна Темелкова доброволец при Пантата

Директорът на Пета градска е играл във "Войната на таралежите"

След като пребори COVID, актрисата се втурва да помага

В инициатива за подпомагане на лекарите се включи Йоанна Темелкова.
Актрисата участва в кампания за подсигуряване на топъл обяд за екипите на първа линия. За целта тя и още няколко нейни съмишленици занесоха прясно приготвена храна в Пета градска болница в столицата. Йоанна остава изумена, когато разбира, че с директора на болницата са нещо като колеги.


"Оказа се, че с директора на Пета градска болница - д-р Борил Петров, сме и нещо като колеги! Той е изиграл ролята на Лъчезар Пантев (Пантата) във "Войната на таралежите" преди 40 години! Днес обаче той изпълнява най-важната роля - да бъде лекар!", споделя звездата от "Пътят на честта".

Реклама


Йоанна не пропусна да изкаже благодарност на организаторите на инициативата, в която се включва.
"Благодарение на инициативата на Светла Паркър и Ан Грифин 116 лекари получиха обяд. И има значение дали слушате за тези хора от новините, или сте ги видели на живо! Огромно значение! Аз няма да преразказвам, само ще ви кажа, че усмивките, които днес видях, породени от появата ни, ми стигат за цял живот!", разкрива актрисата, която наскоро преболедува COVID.


Йоанна е категорична, че всичко тепърва предстои и апелира все повече хора да се включват в подобни доброволчески дейности, които са крайно необходими в този така труден момент.


"Попитах д-р Петров какво се изисква, за да си доброволец в болницата. Той ми отговори: "Пълно съзнание за поетата отговорност. Защото за 24 часа дежурство трябва да сте наясно какво ще видите и какво ще ви се налага да правите. Много хора искат да са доброволци, но малко си дават сметка за това", пише Йоанна и изразява готовност да стане доброволец.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама