Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9285571 www.bgdnes.bg

Мамалев слага ваксина срещу COVID-19

Милко Калайджиев е раздвоен 

Софка се страхува от странични ефекти, плеймейтка вярва, че ще ни чипират 

Наполовина "за" и "против" са разделени българските звезди за ваксинирането срещу COVID-19, показа проучване на "България Днес".

"По-хубаво от доброволно и безплатно ваксиниране здраве му кажи! Всяка година се ваксинирам за грип, като си плащам ваксината. Аз съм един от примерите за гражданин, който не е пропуснал година да не се ваксинира. Дори и тази, когато имаше недостиг по аптеките, цялата фамилия се ваксинирахме. Дай Боже ваксините за COVID-19 скоро да дойдат, да започнем да се ваксинираме и постепенно ще се отърсим от тази болест".

Реклама

Така любимият на поколения българи актьор Георги Мамалев коментира пред "България Днес" обявеното начало на ваксиниране на населението след Нова година срещу коронавирус. Поставянето ще бъде изцяло доброволно.

Министерство на здравеопазването разработи Национален план за ваксиниране срещу COVID-19, който ще бъде представен на следващото заседание на Министерския съвет. Всеки български гражданин, който пожелае да бъде ваксиниран срещу заразата, ще получи ваксина, уверяват управляващите. У нас ще пристигнат същите ваксини, както и в останалите страни от ЕС.

"Хубаво е ваксината да бъде произведена от световноизвестна, мощна фармацевтична компания. Те притежават много добри специалисти, финансова сила и апаратура. Затова бих предпочел такава ваксина. Бих се насочил към Европа, защото сме европейци", сподели още пред вестника Мамалев.

Обичаният актьор е категоричен, че откакто е започнал да се ваксинира ежегодно срещу сезонния грип, се чувства много по-добре. "Възможно е и аз да се заразя, но го карам много по-леко в сравнение с други хора. Няма пиене на антибиотици, висока температура, ангина и т.н. Нещо, което се е получавало при мен преди", добавя Мамалев.

Засега никой от фамилията на Мамалев не е засегнат от коронавируса. Причината е, че всички спазват стриктно мерките от оперативния щаб.

"Ние много се пазим. Ходим винаги с маски, не се събираме с никой. При мен в театъра нещата се редуцираха. Има от време на време по-малки постановки, но големите, в които се струпват доста артисти, бяха свалени от репертоара. Всичките ми покани за участия предхождаха забраните за тържествата. Имаше сериозни разговори и за новогодишни тържества, но те се прекратиха", споделя комикът.

Реклама

За ваксината е и любимецът на народа Митьо Пищова. Търновският бохем прекара тежко заразата след десетдневен престой в болница "Стефан Черкезов" в старата столица. Във вторник Димитър Маринов бе изписан от лечебното заведение и, както се зарече по-рано пред "България Днес", закла 200-килограмово теле на поляната пред блока му във Велико Търново, което раздаде за здраве на комшии, близки, приятели и медици.

"Оцелях! Прескочих трапа за шести път. След четири инфаркта, престой в хирургията и коронавирус отново съм жив. Явно съм като котките - с девет живота", сподели пред вестника вечният бохем часове след като излезе отрицателният му PCR тест и се прибра вкъщи.

"Ще съм първият, който ще го направи! А като минат десетина дни след това, ще препоръчам на целия народ. Каквото е писал Господ, това ще стане. Нямам страх и притеснение от нищо", категоричен е любимецът на народа.

За разлика от Мамалев и Пищова плеймейтката Янита Гашина е на коренно противоположно мнение. Изкусителната блондинка е почитател на конспиративните теории, според които коронавирусът е световен заговор, а Бил Гейтс иска да редуцира населението.

"Вярвам, че коронавирусът е постановка, за да ни ваксинират и чипосат. Това си е глобална схема да намалят населението. Напълно възможно е ваксините да са много вредни и да стават страшни аномалии както в тялото на ваксинирания, така и за следващите поколения, в които може да се обърка генът. Много специалисти го казват", споделя пред вестника русокоската, която изгря с роля в сериала "Пътят на честта" и смята скоро да атакува НАТФИЗ, учейки за професионална актриса.

Гашина е категорична, че за толкова кратко време няма как да се изобрети ваксина срещу смъртоносен вирус. "Срещу ХИВ още няма измислена ваксина, а тук за няколко месеца вече има няколко. Как стават тия неща? Постоянно съм контактна с болни и нищо ми няма. Явно имам здрав имунитет, нулева кръвна група съм и това има значение. Всичко е нагласено!", категорична е Янита.

Също върл противник на ваксините се оказа звездният брат на не по-малко известния актьор Владимир Карамазов - топготвачът Иван Александров.

"Не бих се ваксинирал за нищо на света! В Англия последните два месеца правеха тестове върху хора и все още не е напълно доказано дали няма странични ефекти. Определено съм против", отсече пред "България Днес" майсторът на кралската торта. Според Александров ваксиниране на етап, в който медикаментът не е изследван във времето като действие, е много опасно.

Заради съмнения, а не заради научни изследвания против ваксините е и българката с най-голям бюст Кристин Каменова. Сексапилната хубавица признава, че би си сложила ваксина, но ако наистина сред нас върлува истинска опасност.

"Не бих се ваксинирала, не вярвам на такива неща. Повечето, което правят, е да създават смут в хората, за да си стоят вкъщи. На принципа сме "разделяй и владей", да си стоим вкъщи ще им е по-лесно да ни манипулират. Може би щях да вярвам в други условия, че има толкова опасен вирус, но не, това е измама. Може да има грип, но това го има постоянно, грип всеки изкарва, само при хората с придружаващи заболявания има по-фатален край. Коронавирусът просто е един грип", отсече пред вестника Кристин.

Контрапункт на противниците е актьорът от "Откраднат живот" Евгени Будинов. Звездата и депутат е категоричен, че ваксината е важна и ще я постави, както и ще предпази с нея семейството си. "Абсолютно ще се ваксинирам при първа възможност. Много за ваксините съм!", отсече пред "България Днес" Будинов.

Твърдо против да се ваксинира е и най-новата Мис България Венцислава Тафкова. "Според мен това е вирус, който един млад човек би изкарал много по-леко, а тези ваксини трябва да се използват за по-нуждаещите се, хората на първа линия и лекарите", коментира пред "България Днес" най-красивата за 2020 г.

Тя е категорична, че няма проблем с ваксинирането, но на този етап най-наложително е по-уязвимите хора да бъдат защитени.

На същото мнение е и ромският славей Софи Маринова, която пред "България Днес" заяви, че не би се ваксинирала също.

"Чух новината за ваксините и това си говорих и се шегувах с братята роми. Мисля да не се ваксинирам, защото може да има странични ефекти, за които да не знаем. Учила съм в с. Брусен, Етрополе. И като малки там ни ваксинираха. Имам две ваксини поставени и като се замисля, не съм боледувала много след тях. Като че ли си държим на старите ваксини и повече им вярвам", коментира пред вестника Софи.

Нито категорично за, нито против ваксината срещу COVID-19 се изказа мустакът на републиката Милко Калайджиев.

"Раздвоен съм, не знам вече какво да си мисля. От една страна, лятото коронавируса го нямаше, а през зимата някак си се появи. Но, от друга страна, виждам как мои познати губят битката със заразата, с уточнението, че всичките имат придружаващи заболявания. Ваксината трябва да бъде проверена и сигурна, за да са спокойни хората. Нека първо да доживеем доставянето й, а после ще решим какво да правим", заяви обичаният фолкизпълнител. Милко геройски се справя с трудната ситуация, като от доста време не е ходил на участия. Вкъщи той е с любимата си съпруга Маргарита и близнаците Алекс и Антонио, които учат дистанционно.

"Ходя до село Мезек на чист въздух и там се имунизирам срещу всякакви вируси и зарази", добави с усмивка Калайджиев.

Реклама
Реклама
Реклама