Мамалев слага ваксина срещу COVID-19

Приятел
Автор: България Днес

Мамалев слага ваксина срещу COVID-19

Мамалев категорично подкрепя ваксинирането срещу COVID-19

Милко Калайджиев е раздвоен 

Софка се страхува от странични ефекти, плеймейтка вярва, че ще ни чипират 

Наполовина "за" и "против" са разделени българските звезди за ваксинирането срещу COVID-19, показа проучване на "България Днес".

"По-хубаво от доброволно и безплатно ваксиниране здраве му кажи! Всяка година се ваксинирам за грип, като си плащам ваксината. Аз съм един от примерите за гражданин, който не е пропуснал година да не се ваксинира. Дори и тази, когато имаше недостиг по аптеките, цялата фамилия се ваксинирахме. Дай Боже ваксините за COVID-19 скоро да дойдат, да започнем да се ваксинираме и постепенно ще се отърсим от тази болест".

Така любимият на поколения българи актьор Георги Мамалев коментира пред "България Днес" обявеното начало на ваксиниране на населението след Нова година срещу коронавирус. Поставянето ще бъде изцяло доброволно.

Министерство на здравеопазването разработи Национален план за ваксиниране срещу COVID-19, който ще бъде представен на следващото заседание на Министерския съвет. Всеки български гражданин, който пожелае да бъде ваксиниран срещу заразата, ще получи ваксина, уверяват управляващите. У нас ще пристигнат същите ваксини, както и в останалите страни от ЕС.

"Хубаво е ваксината да бъде произведена от световноизвестна, мощна фармацевтична компания. Те притежават много добри специалисти, финансова сила и апаратура. Затова бих предпочел такава ваксина. Бих се насочил към Европа, защото сме европейци", сподели още пред вестника Мамалев.

Обичаният актьор е категоричен, че откакто е започнал да се ваксинира ежегодно срещу сезонния грип, се чувства много по-добре. "Възможно е и аз да се заразя, но го карам много по-леко в сравнение с други хора. Няма пиене на антибиотици, висока температура, ангина и т.н. Нещо, което се е получавало при мен преди", добавя Мамалев.

Засега никой от фамилията на Мамалев не е засегнат от коронавируса. Причината е, че всички спазват стриктно мерките от оперативния щаб.

"Ние много се пазим. Ходим винаги с маски, не се събираме с никой. При мен в театъра нещата се редуцираха. Има от време на време по-малки постановки, но големите, в които се струпват доста артисти, бяха свалени от репертоара. Всичките ми покани за участия предхождаха забраните за тържествата. Имаше сериозни разговори и за новогодишни тържества, но те се прекратиха", споделя комикът.

За ваксината е и любимецът на народа Митьо Пищова. Търновският бохем прекара тежко заразата след десетдневен престой в болница "Стефан Черкезов" в старата столица. Във вторник Димитър Маринов бе изписан от лечебното заведение и, както се зарече по-рано пред "България Днес", закла 200-килограмово теле на поляната пред блока му във Велико Търново, което раздаде за здраве на комшии, близки, приятели и медици.

"Оцелях! Прескочих трапа за шести път. След четири инфаркта, престой в хирургията и коронавирус отново съм жив. Явно съм като котките - с девет живота", сподели пред вестника вечният бохем часове след като излезе отрицателният му PCR тест и се прибра вкъщи.

"Ще съм първият, който ще го направи! А като минат десетина дни след това, ще препоръчам на целия народ. Каквото е писал Господ, това ще стане. Нямам страх и притеснение от нищо", категоричен е любимецът на народа.

За разлика от Мамалев и Пищова плеймейтката Янита Гашина е на коренно противоположно мнение. Изкусителната блондинка е почитател на конспиративните теории, според които коронавирусът е световен заговор, а Бил Гейтс иска да редуцира населението.

"Вярвам, че коронавирусът е постановка, за да ни ваксинират и чипосат. Това си е глобална схема да намалят населението. Напълно възможно е ваксините да са много вредни и да стават страшни аномалии както в тялото на ваксинирания, така и за следващите поколения, в които може да се обърка генът. Много специалисти го казват", споделя пред вестника русокоската, която изгря с роля в сериала "Пътят на честта" и смята скоро да атакува НАТФИЗ, учейки за професионална актриса.

Гашина е категорична, че за толкова кратко време няма как да се изобрети ваксина срещу смъртоносен вирус. "Срещу ХИВ още няма измислена ваксина, а тук за няколко месеца вече има няколко. Как стават тия неща? Постоянно съм контактна с болни и нищо ми няма. Явно имам здрав имунитет, нулева кръвна група съм и това има значение. Всичко е нагласено!", категорична е Янита.

Също върл противник на ваксините се оказа звездният брат на не по-малко известния актьор Владимир Карамазов - топготвачът Иван Александров.

"Не бих се ваксинирал за нищо на света! В Англия последните два месеца правеха тестове върху хора и все още не е напълно доказано дали няма странични ефекти. Определено съм против", отсече пред "България Днес" майсторът на кралската торта. Според Александров ваксиниране на етап, в който медикаментът не е изследван във времето като действие, е много опасно.

Заради съмнения, а не заради научни изследвания против ваксините е и българката с най-голям бюст Кристин Каменова. Сексапилната хубавица признава, че би си сложила ваксина, но ако наистина сред нас върлува истинска опасност.

"Не бих се ваксинирала, не вярвам на такива неща. Повечето, което правят, е да създават смут в хората, за да си стоят вкъщи. На принципа сме "разделяй и владей", да си стоим вкъщи ще им е по-лесно да ни манипулират. Може би щях да вярвам в други условия, че има толкова опасен вирус, но не, това е измама. Може да има грип, но това го има постоянно, грип всеки изкарва, само при хората с придружаващи заболявания има по-фатален край. Коронавирусът просто е един грип", отсече пред вестника Кристин.

Контрапункт на противниците е актьорът от "Откраднат живот" Евгени Будинов. Звездата и депутат е категоричен, че ваксината е важна и ще я постави, както и ще предпази с нея семейството си. "Абсолютно ще се ваксинирам при първа възможност. Много за ваксините съм!", отсече пред "България Днес" Будинов.

Твърдо против да се ваксинира е и най-новата Мис България Венцислава Тафкова. "Според мен това е вирус, който един млад човек би изкарал много по-леко, а тези ваксини трябва да се използват за по-нуждаещите се, хората на първа линия и лекарите", коментира пред "България Днес" най-красивата за 2020 г.

Тя е категорична, че няма проблем с ваксинирането, но на този етап най-наложително е по-уязвимите хора да бъдат защитени.

На същото мнение е и ромският славей Софи Маринова, която пред "България Днес" заяви, че не би се ваксинирала също.

"Чух новината за ваксините и това си говорих и се шегувах с братята роми. Мисля да не се ваксинирам, защото може да има странични ефекти, за които да не знаем. Учила съм в с. Брусен, Етрополе. И като малки там ни ваксинираха. Имам две ваксини поставени и като се замисля, не съм боледувала много след тях. Като че ли си държим на старите ваксини и повече им вярвам", коментира пред вестника Софи.

Нито категорично за, нито против ваксината срещу COVID-19 се изказа мустакът на републиката Милко Калайджиев.

"Раздвоен съм, не знам вече какво да си мисля. От една страна, лятото коронавируса го нямаше, а през зимата някак си се появи. Но, от друга страна, виждам как мои познати губят битката със заразата, с уточнението, че всичките имат придружаващи заболявания. Ваксината трябва да бъде проверена и сигурна, за да са спокойни хората. Нека първо да доживеем доставянето й, а после ще решим какво да правим", заяви обичаният фолкизпълнител. Милко геройски се справя с трудната ситуация, като от доста време не е ходил на участия. Вкъщи той е с любимата си съпруга Маргарита и близнаците Алекс и Антонио, които учат дистанционно.

"Ходя до село Мезек на чист въздух и там се имунизирам срещу всякакви вируси и зарази", добави с усмивка Калайджиев.

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Книги, брошури и учебници със спорно съдържание  Сексуални теми в просветата тревожат родители  Детска книжка с еднополови лебеди разбуни духовете през последните дни. "Мравин и планетата гора" разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му помагат две крилати дами, които живеят заедно. Главният герой се запознава и с два мъжки лебеда

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

Бившият ми приятел ме тормозеше, затова се разделих с него Коя е тя Биляна Лазарова, или още Биляниш, е модел, певица и майка. Преди няколко години печели в Тайланд приз за "Най-красива тийнейджърка в света". Пяла е в музикалния формат за деца "Големите надежди", където успява да стигне до финал. Едва на 19 години е

Станислав е рекордьор по дарена плазма

Станислав е рекордьор по дарена плазма

Дава осем пъти, спасява четиринайсет човека Виктория Стоянова На 14 души, болни от коронавирус, е помогнал Станислав Захариев, който постави рекорд по най-много дарена реконвалесцентна плазма - 8 пъти за почти два месеца. Всички дарявания са направени през седмица, от началото на декември до края на януари

Пострадалият от Хитрино Кольо Цачев: Едва ли ще дочакам 60 000-те лв. обезщетение

Пострадалият от Хитрино Кольо Цачев: Едва ли ще дочакам 60 000-те лв. обезщетение

След взрива единият ми крак е по-къс с 12 см, получих и други болести, дано не се заразя от COVID, казва още мъжът "Чакам 60 000 лв. обезщетение. Едва ли ще ги получа, но надеждата все пак умира последна. Целият бях потрошен при взрива, а съседи едва ме измъкнаха под руините. Смениха ми тазобедрената става, левият ми крак сега е по-къс с 10-12 см

Най-четени

Скалата обезобрази щерката

Скалата обезобрази щерката

Кечистът и актьор Дуейн Джонсън може да има много таланти, но фризьорството не е от тях. Скалата, както е по-известен здравенякът, окепази прическата на двегодишната си дъщеря Тиана и си го призна в социалните мрежи. "Може и да съм плешив, но знам едно-друго за косата", написа Дуейн. Но се оказа, че впоследствие малката му принцеса все пак е

Жени си "събира багажа", Джаферович за миг се зарадвал

Жени си "събира багажа", Джаферович за миг се зарадвал

Звучи като виц, но не е! Евгения Джаферович от няколко дни отделя дрехи, за да ги препродаде през модна платформа. Идеята е да не се изхвърлят старите неща, които не се носят, а да се пуснат за продажба, като накрая идва процент от сделката. Но да се върнем на Жени - рови в гардеробите, събира, отделя, прибира по куфари

Фолккралицата Ивана в перфектна форма преди ЧРД: Разделих се с фалшивите приятели

Фолккралицата Ивана в перфектна форма преди ЧРД: Разделих се с фалшивите приятели

Поне 10 човека махнах от телефона си, изчистих всичко излишно - и в гардероба, и в мислите си "Най-хубавото, което ми се случи по време на пандемията, бе, че изчистих излишното от живота си - от телефона си махнах поне 10 човека, които не смятам, че трябва да фигурират там. Трябва да има ред в живота ни, преди неведнъж съм го казвала

Намериха работа на Цитиридис

Намериха работа на Цитиридис

Намриха нова работа на Цитиридир! На фона на все по-усилените слухове, че няма да продължи шоуто си и пада от екран, онзи ден комикът се пошегува със себе си и застана на "Витошка" с картонена табела в ръце, на която пише "Търся работа". Е, не трябваше да чака дълго време - веднага му предложиха да стане "сушист" - т.е. да прави суши

Щерката на Христо Сираков - Анна Мария: Татко, щеше да се гордееш с мен!

Щерката на Христо Сираков - Анна Мария: Татко, щеше да се гордееш с мен!

След като взе и моден сертификат, красавицата вече има първа поръчка "Татко, щеше да се гордееш с мен! Ти искаше образованието ми да е най-важното нещо в живота ми. Послушах те." Това сподели в нета на стори 22-годишната Анна-Мария, дъщеря на починалия бизнесмен Христо Сираков. Момичето споделя също, че още не може да прежали баща си

Ирина Тенчева няма да ражда повече

Ирина Тенчева няма да ражда повече

"Не искам да раждам повече." Това разкритие направи Ирина Тенчева. Половинката на продуцента на "Фермата" Иван Христов е майка на три деца. Едно от тях е плод на любовта й с телевизионера. А другите два са от предна връзка. "Трудно е с толкова много деца. Но казвам стоп на ражданията", призна в ефира на "Черешката на тортата" Тенчева

Глория глези бременната щерка

Глория глези бременната щерка

Пържени филийки, здравословна напитка и вкусно сирене. Така фолкзвездата Глория глези бременната си щерка Симона, видя "България Днес". "Мама е най-страхотната!" - похвали се дъщерята на певицата, която е в напреднала бременност и очаква първото си отроче. Съвсем скоро Глория ще стане баба и с трепет очаква детето да се появи на бял свят

Руши Видинлиев подлуди майка и дъщеря

Руши Видинлиев подлуди майка и дъщеря

Със старо фото от гимназията Руши Видинлиев пали женските страсти във виртуалното пространство посред ледения януари. "Обичам те", пише му Катето Евро, а Мила Роберт, щерката на Ваня Щерева, му праща дигитални сърчица и намеква, че не би му простила, ако върне времето назад и го срещне. Майка й, самата Ваня Щерева, също праща виртуално сърце

Цитиридис търси работа

Цитиридис търси работа

Шеговитото настроение на Николаос Цитиридис се засилва преди края на отпуската му. Водещият е сгащен насред "Витошка" от Поли Генова. Певицата щраква Цитиридис, който виси на пешеходната улица в центъра на София с табелка "Търся си

Чалгарка избухна: Имам три дипломи, не съм тъпа!

Чалгарка избухна: Имам три дипломи, не съм тъпа!

Новото лице в попфолка Цветина скочи срещу недоброжелателите на чалгата. Изпълнителката е ядосана, че постоянно фолкаджийките са спрягани за глупави и прости, и заяви, че има три дипломи за завършено висше образование. "Наистина ли мислите, че огромната част от българите, които слушат попфолк, не са интелигентни

Най-коментирани

Раздор в Темида връща дело срещу кмет

Раздор в Темида връща дело срещу кмет

Отново нищят тръби за скрап в Белово Магистрат не подписал мотивите срещу Костадин Варев Съдия, неподписал мотивите по делото срещу кмета на Белово инж. Костадин Варев, става причина то да бъде върнато на предходната инстанция. Така процесът за нанесени щети за над 48 хил. лв. тръгва отначало. Варев е обвинен

Слави няма да успее на изборите!

Слави няма да успее на изборите!

Луна се готви за президент, разпродава имоти Певицата не одобрява политическите мераци на водещия "Слави Трифонов няма шанс!" В това е сигурна фолклегендата Луна. Певицата, която дава заявка за следващите президентски избори, споделя в ексклузивно интервю за "България Днес", че няма да гласува на парламентарния вот. "Няма да гласувам

Полицай бе сниман да пътува в метрото без маска.

Полицай бе сниман да пътува в метрото без маска.

Новата звезда в "Левски" идва с бебе

Новата звезда в "Левски" идва с бебе

С бебе на няколко месеца и жена пристига в София очакваната нова звезда на футболния "Левски" Начо Монсалве. 26-годишният испанец вчера дойде в София, за да подпише своя контракт със "сините". Централният защитник е бил истински секссимвол за фенките в Нидерландия, където за последно игра в НАК (Бреда)

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Мравин и Кънчо образоват децата ни

Книги, брошури и учебници със спорно съдържание  Сексуални теми в просветата тревожат родители  Детска книжка с еднополови лебеди разбуни духовете през последните дни. "Мравин и планетата гора" разказва за мравка, която търси своя нов дом, а по пътя му помагат две крилати дами, които живеят заедно. Главният герой се запознава и с два мъжки лебеда

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

19-годишният модел и певица Биляна Лазарова - Биляниш: Не искам никога да завися от мъж!

Бившият ми приятел ме тормозеше, затова се разделих с него Коя е тя Биляна Лазарова, или още Биляниш, е модел, певица и майка. Преди няколко години печели в Тайланд приз за "Най-красива тийнейджърка в света". Пяла е в музикалния формат за деца "Големите надежди", където успява да стигне до финал. Едва на 19 години е

Станислав е рекордьор по дарена плазма

Станислав е рекордьор по дарена плазма

Дава осем пъти, спасява четиринайсет човека Виктория Стоянова На 14 души, болни от коронавирус, е помогнал Станислав Захариев, който постави рекорд по най-много дарена реконвалесцентна плазма - 8 пъти за почти два месеца. Всички дарявания са направени през седмица, от началото на декември до края на януари

Стара коалиция ръжда не хваща

Стара коалиция ръжда не хваща

"Здравей, как си, приятелю? Как, добре ли я караш?" Олицетворение на този шлагер станаха в столицата бившите депутати от ДПС Четин Казак и Александър Методиев. Бат' Сали и началникът в движението се срещнаха на жълтите павета, като отдалеч Казак и Методиев започнаха да се усмихват и да си махат, преди да поемат на разходка-раздумка

Пострадалият от Хитрино Кольо Цачев: Едва ли ще дочакам 60 000-те лв. обезщетение

Пострадалият от Хитрино Кольо Цачев: Едва ли ще дочакам 60 000-те лв. обезщетение

След взрива единият ми крак е по-къс с 12 см, получих и други болести, дано не се заразя от COVID, казва още мъжът "Чакам 60 000 лв. обезщетение. Едва ли ще ги получа, но надеждата все пак умира последна. Целият бях потрошен при взрива, а съседи едва ме измъкнаха под руините. Смениха ми тазобедрената става, левият ми крак сега е по-къс с 10-12 см

Художникът Иван Милев: Смешни са оправданията за кражбата

Художникът Иван Милев: Смешни са оправданията за кражбата

Никой не ми се е обадил да ми се извини, казва творецът, чиито мотиви се появиха в картини с Бойко Борисов "Смешни са оправданията за кражбата на мотивите ми. Как може да си се подписал долу като автор и да не знаеш кой е правил фона? Аз добре виждам, че си е сложил подписа. Може ли да дава такива обяснения?!"

Стара коалиция ръжда не хваща

Стара коалиция ръжда не хваща

"Здравей, как си, приятелю? Как, добре ли я караш?" Олицетворение на този шлагер станаха в столицата бившите депутати от ДПС Четин Казак и Александър Методиев. Бат' Сали и началникът в движението се срещнаха на жълтите павета, като отдалеч Казак и Методиев започнаха да се усмихват и да си махат, преди да поемат на разходка-раздумка

598 новозаразени с COVID-19 у нас - 4,5% от тестваните, 627 са излекувани

598 новозаразени с COVID-19 у нас - 4,5% от тестваните, 627 са излекувани

598, с 229 по-малко случая от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, или 4,5% от тестваните. За последното денонощие са направени общо 13 279 теста, oт които 3690 са PCR, а 9589 са бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система

Илиянa Йотова е с положителен тест за COVID-19, Радев с отрицателен

Илиянa Йотова е с положителен тест за COVID-19, Радев с отрицателен

Държавният глава Румен Радев се чувства в добро здраве и също е направил тест за коронавирус, който е с отрицателен резултат Вицепрезидентът Илияна Йотова е направила днес тест за коронавирус, който е с положителен резултат. Вицепрезидентът е в добро общо състояние с леки симптоми, взети са тестове от най-близките ѝ сътрудници

Мария Бакалова стана лице на "Диор"

Мария Бакалова стана лице на "Диор"

Френската модна къща "Диор" избраха бургазлийката Мария Бакалова за рекламно лице на новата си колекция пролет-лято 2021 г.! Българската актриса бе сред малкото отбрани гости от креативния директор на луксозната къща - Мария Грация Кюри, които получиха специална покана за "първия ред" на представянето на haute couture колекцията на марката

Протест пред Министерски съвет - "Марш към свободата" (ВИДЕО)

Протест пред Министерски съвет - "Марш към свободата" (ВИДЕО)

Браншът на ресторантьорите и заведенията у нас протестират в момента пред Министерски съвет срещу мерките на здравното министерство да отложи отварянето на ресторанти и заведения на 1 март. Акцията на недоволните собственици и служители е под мотото "Марш към свободата". Очаквайте подробности! Видео: България

Уникален Алберт Попов отново шести в Шладминг

Уникален Алберт Попов отново шести в Шладминг

Алберт Попов завърши на шесто място нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон. Така той дублира класирането си от 2019 година, в най-престижното състезание за световната купа. С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек от победителя Марко Шварц (Австрия)

Йорк оплют на Острова

Йорк оплют на Острова

Дуайт Йорк беше сред най-обичаните футболисти на "Манчестър Юнайтед" в годините, когато бележеше гол след гол за "червените дяволи", но от пример за подражание той се превръща в грешник, жертвал собствения си син. Бившият нападател има син от популярната на Острова красавица Кати Прайс-Джордан, но момчето страда от тежка форма на аутизъм

Дара Екимова остана без книжка

Дара Екимова остана без книжка

Без книжка остана Дара Екимова. Младата певица, която наскоро получи шофьорски документи, ще изчака малко, докато отново се качи зад волана. Дара е спряна за рутинна проверка, а полицията я глобява жестоко, тъй като щерката на Ива Екимова не е изрядна. "Прибирах се след 10 часови записи на новата ми песен. Беше много късно, когато ме спряха

Цеци с приятели за ЧРД

Цеци с приятели за ЧРД

За 41-вия си рожден ден Цеци Красимирова събра роднини и приятели на "външно парти". Красивата моделка получи над 20 подаръка от близките си, а от любимия мъж - "тайнствени неща". "С годините се научих, че човек няма нужда от много, за да е щастлив, и най-вече - щастието е нещо, което трябва да намерим преди всичко във вътрешния си свят

Рози в леглото за Гущерова

Рози в леглото за Гущерова

Една от най-глезените жени у нас несъмнено е Светлана Гущерова. Блондинката не спира да се хвали с малките подаръци и милите жестове, с които я радва съпругът й Хриси. Букет червени рози вместо закуска в леглото получи вчера моделът и дизайнер Светлана. Светлето вече се радва на двама наследници от бизнесмена - момиче и момче