Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9455165 www.bgdnes.bg

Четвъртият в света Бончо Генчев: Цяло Търново чака Бербатов

Цялата футболна общественост и любопитните фенове от Велико Търново очакват появата на бившата звезда на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм" Димитър Бербатов на стадион "Ивайло". Това признава легендата Бончо Генчев, който е част от състава, спечелил бронзови медали на световното в САЩ '94. В момента той е шеф на зоналния съвет в старата столица. Бербатов влезе в треньорския екип на "Етър", воден от приятеля му Александър Томаш. За Митко това е част от практическите занимания за получаване на треньорски лиценз.

"Чудесно е, че именно Бербатов работи с нападателите на "Етър" - доволен е Бончо Генчев. - Той със сигурност има какво да им покаже и на какво да ги научи. За младите футболисти това е безценна подкрепа и опит. Бербатов ще им даде още повече самочувствие. Все пак нападателите ще се учат на тънкости не от кого да е, а от голмайстор на английската Висша лига."

Реклама

В момента "Етър" е на подготвителен лагер в старозагорското село Ягода, но привържениците са нетърпеливи тимът да се завърне у дома. За да видят на живо как работи треньорът Бербатов. "Определено има интерес в Търново, Бербатов е голямо име в българския футбол. Освен че привържениците искат да го видят, те се надяват че с негова помощ отборът ще започне да бележи повече голове. Би трябвало "Етър" да играе с повече идеи в атака и в крайна сметка да се бори за по-предно класиране в шампионата", казва още Генчев.

Преди два дни "болярите", които са последни в класирането на Първа лига, загубиха с 1:3 от третодивизионния "Загорец". Контролата се игра в Мъглиж, а Бербатов изгледа мача, седнал в джипа си на топло. Така "Етър" е с две загуби и две победи от последните си четири контроли. Виолетовите се наложиха над "Спартак" (Пл) и "Берое", но отстъпиха от "Ботев" (Пд).

"Зa нac e изключитeлнa чecт и удoвoлcтвиe дa рaбoтим c Бeрбaтoв. Игрaчитe гo приeхa мнoгo дoбрe. Oтзивитe ca cтрaхoтни. Cъc cигурнocт щe имa мнoгo нeщa, кoитo дa нaучaт oт тoлкoвa вeлик футбoлиcт", кaзa дирeктoрът нa "Eтър" Cтрaцимир Тинчeв. Старши треньорът Томаш предпочита да се концентрира върху работата, а не върху коментари за приятеля си. "Бербатов помага, работи с офанзивните футболисти. Това може само да е в плюс. Но тази тема вече започна да ми идва в повече. Обликът ни като отбор няма да е напълно завършен за началото на шампионата", коментира Томаш след мача срещу "Загорец".

Иначе за Бербатов в с. Ягода се грижат като за истинска звезда. Комплексът, в който той и отборът са настанени, е с минерална вода и предлага балнео и спа процедури от най-висок клас, научи "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама