Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9538559 www.bgdnes.bg

Шампионът Новак Джокович: Бях като във влакче на ужасите (Снимки)

Новак Джокович разгроми Даниил Медведев със 7:5, 6:2, 6:2 за 1 час и 54 минути във финала на Откритото първенство на Австралия. Така сърбинът печели девета титла от туринра и общо 18-а от Големия шлем. Ноле вече изостава само на две от абсолютните рекордьори Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Във финалната битка сърбинът не даде никакви шансове на своя опонент. Само в първия сет Медведев се държеше равностойно на корта, но след това се изнерви и отиграванията му не се получаваха.

Реклама

"Харесвам Даниил като човек, винаги е приятелски настроен, но когато е на корта, той е един от най-трудните ми съперници. Въпрос на време е да вземе титла от Големия шлем. Трябва да оценим тази негова серия от 20 поредни победи в последните месеци, невероятно!", похвали го Джокович.

"Този дълъг път през последните 2 седмици беше като влакче на ужасите за мен. Имам смесени чувства за това, което се случи в Австралия. Като теглим чертата, това беше успешен турнир. Организаторите положиха невероятни усилия и трябва да са горди със себе си", отчете шампионът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама