Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9562235 www.bgdnes.bg

Българските миски отново щурмуват световните конкурси за красота (видео)

За първи път от началото на пандемията през 2020-а България изпраща наши момичета на световни конкурси. Такива не са се провеждали повече от година. Световно признатите "Мис Свят" и "Мис Вселена" отложиха финалите си за неопределен период, а миналия месец обявиха, че планират събитията си за към края на 2021-ва или началото на 2022-ра. Официалният лицензиант за световните конкурси у нас Страхил Гановски и Мис Свят и Мис Вселена България Венета Кръстева последваха техния пример и отложиха "Мис Свят България" за по-добър период. "Мис Свят България" е най-престижният национален конкурс у нас, който излъчва 7-те победителки за седемте най-престижни международни състезания за красота в света ("Мис Свят", "Мис Вселена", "Мис гранд интернешънъл","Топмодел на света", "Мис туризъм свят", "Мис Азия Пацифик", "Мис модел на света". От началото на годината Венета Кръстева направи онлайн кастинг за двата конкурса, които първи ще се включат в световната надпревара за красавици. Първите две победителки за 2021-ва са вече избрани. Това са "Мис гранд България 2021" Виктория Лазарова от Пловдив и "Топмодел на света 2021" Жулиета Йорданова от Бургас. Те надвиха конкуренция от 62 одобрени заявки на момичета от цялата страна.

Виктория Лазарова:

Победата ми е в кръвта!

Коя е тя

Виктория Лазарова е на 21 години, завършила е езикова гимназия "Иван Вазов". Владее английски, италиански и руски език. През свободното си време обича да се занимава с театрално изкуство и организиране на събития. С височина 173 см и мерки: 82-65-88, тя ще представи България на третия по големина конкурс за красота в света - "Мис гранд интернешънъл", чийто финал ще се проведе от 28 февруари до 28 март в Банкок, Тайланд. Ще участват хубавици от 80 държави.

Реклама

- Г-це Лазарова, с какви чувства тръгвате към световноизвестния конкурс?

- С прекрасни чувства тръгвам за Тайланд и ще съм там един месец. На 21 години съм, родена съм в Пловдив и съм завършила там езикова гимназия "Иван Вазов". Изучавах английски, италиански, руски език. В момента уча в УНСС бизнес икономика" последна година и смятам да продължа след това образованието си.

- Интересувате се от театър, смятате ли да продължите с някаква артистична специалност в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" в София?

- Не, нямам желание. В училище участвах в италиански театър три години и ми беше просто интересно като хоби, но не смятам това да ми е професията. Иначе много харесвам актьорите, не само българските, но и световните. Ето сега се вълнувам от българския успех на Мария Бакалова. Всеки би се радвал на световен успех, но всичко с времето си.

- Как се класирахте за този конкурс?

- Знам за конкурса от доста време, просто през годините нямах смелост да кандидатствам за кастинг и реших, че тази година това може да се случи - вече натрупах опит и съм уверена в себе си. За самия конкурс научих от медиите, записах се през интернет страницата им. Мерките ми, мисля, че не са перфектни, но е важно човек да се чувства добре в кожата си, да излъчва щастие.

- Колко държави ще участват в този конкурс?

- Времената, в които живеем, са сложни с тази пандемия и засега цифрата е 80 участнички, като до последно тя може да се промени предвид условията и дали няма някоя представителка да не успее да пристигне.

Реклама

- Какво е отношението ви към пластичните операции? Вече няма конкурс с представителки без такива вмешателства във външния вид.

- Не е забранено да се използват в конкурсите за красота пластичните операции. Аз смятам, че ако един човек не харесва нещо в себе си и иска да го промени, това не е страшно и проблемно. Хубаво е да промениш нещо малко във външността си, без прекаляване. Одобрявам вмешателството, но само в границите на нормалното. Засега не бих си направила подобен тип операция, но с времето може и да поискам, ако започна да се чувствам неуверена в себе си.

- Имате ли си приятел?

- Не, в момента нямам. Не чакам принца, наслаждавам се на живота, себе си и на нещата, които ми се случват.

- Имате ли си мото?

- Да, имам. Победата ми е в кръвта.

Жулиета Йорданова:

Момичетата трябва да са естествени

Коя е тя

Жулиета Йорданова е на 21 години, родена е в Бургас. Владее английски и немски език. Учи мениджмънт в Амстердам. През свободното си време обича да пътува. Висока е 170 см с мерки: 82-66-89. Тя ще представи България на финала на най-големия международния конкурс за модели - "Топмодел на света" в Хургада, Египет. И на двата финала българките ще представят български народни танци във фолклорни традиционни носии и ще се разходят по червения килим, облечени в официалните вечерни тоалети на дизайнера Стоян Радичев.

- Г-це Йорданова, как се записахте в конкурса?

- Чрез онлайн кастинг, научих за него в интернет. Владея английски и немски език. Живях в Амстердам допреди няколко месеца. Това е вторият конкурс, в който участвам. В първия се явих на "Мис Влас" преди две години. Реших пак да пробвам късмета си.

- Какво правите през свободното си време, хоби имате ли?

- Нямам свободно време, тъй като университетът ми е с натоварена програма. Занимавам се и с плуване, преди професионално, в момента е като хоби.

- Вашият конкурс е за модели, имате ли си любима марка, дизайнер?

- Не, всичко, което е добра възможност за такава кариера, бих работила за него. За конкурса нямам никакви очаквания, гледам да се абстрахирам от това, за да не се разочаровам.

- С какво ще бъдете облечена?

- Ще има кръг по бански и във вечерни рокли.

- В Египет ходили ли сте?

- Не съм ходила, но се радвам на тази възможност.

- Приятел имате ли си?

- В момента нямам.

- Пластичната хирургия харесвате ли я, когато млади момичета я използват за разкрасяване?

- Аз съм за естествената красота. Нямам против корекциите, стига да са в рамките на умереното и да има нужда от тях. Смятам, че за тези конкурси представителките трябва да са естествени.

- А смятате ли след време да си направите корекция?

- Ако имам нужда - да, защо не?

Реклама
Реклама
Реклама