Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9563328 www.bgdnes.bg

Шеф Михалчев праща бухали на училище

Топготвач обучава пилета

Женската се връща, на мъжкия още му е трудно

"Моите любими бухали също като децата ходят на училище. Женската ни се научи да лети и да се връща сама, при мъжките видове обаче обучението отнема повече време. Не казвам, че са по-глупави, но се учат по-бавно. Но и при тях това ще стане."

Така шеф Петър Михалчев, единият от журито в "Мастър шеф", споделя за щастието си, освен да готви, да отглежда всякакви видове животни.

Реклама

В началото на седмия сезон на "Мастър шеф" стана ясно, че топготвачът получава най-голямото признание в кариерата си. Кулинарят официално бе назначен за посланик на добра воля за популяризиране на японската кухня и е много щастлив. Известният майстор, наричан още "бунтаря" или "самурая", винаги се води от това, че продуктите първо трябва да "хранят" окото, а после и червото".

В семейството си имат пет домашни любимци - три кучета от породата американска акита и два евразийски ушати бухала, които са най-големите представители на нощните птици. За тях "България Днес" първи писа преди година.

"Мъжкият бухал се казва Охка, а женската Кика. Кръстени са на японски оръжия - летящо торпедо и първия реактивен самолет", споделя шеф Михалчев.

"Символизират тях, защото в природата също като тези оръжия дебнат и нападат от засада", разказва Михалчев.

Към бухалите обикновено на галено той и жена му се обръщат с Пухчо и Бухта.

Страстта на 48-годишния професионален готвач към странните животни идва от детството, когато всяко лято през ваканцията прекарвал много време в семейната вила и наблюдавал пернатите. "Баща ми работеше в Института по заразни и паразитни болести и веднъж намери прострелян орел. Успяхме да го спасим с общи усилия, но и до днес помня колко ме трогна тогава ранената птица", спомня си днес шеф Михалчев.

Реклама
Реклама
Реклама