Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9729511 www.bgdnes.bg

Агент №1 във футбола двойник на Митьо Очите

Лика-прилика 

Мино Райола е по-големият близнак, не носи костюми за разлика от Желязков

Поразителна прилика бе открита между подземния бос у нас Димитър Желязков - Митьо Очите и най-популярния футболен агент Мино Райола. Двамата са буквално като братя близнаци. Според хора от ъндърграунд средите Очите дори няколко пъти е бъркан с Райола, когато е бил в чужбина.

В момента Несебърския Ал Капоне търка килията в Централния софийски затвор, докато Мино отново е на гребена на вълната, подготвяйки мултимилионен трансфер за поредната си "златна кокошка" - нападателя Ерлинг Холанд от "Борусия" (Д). И двамата обичат шума на многото пари. Освен визуалната прилика, овалната форма на лицето и огромните си очи двамата всъщност имат коренно различни животи.

Реклама

Желязков е малко по-млад, на 48 години, докато Райола е роден 6 ноември 1967 г. и вече навърши 53. Несебърският бос има проблеми с властите от години. Наскоро той помоли да бъде пуснат под домашен арест и да му бъде закачена електронна гривна за проследяване. Съдът отхвърли желанието му с оглед на това, че може да ръководи дейността на престъпната си група и да се среща с хора по този начин. Митьо Очите изкара наскоро коронавирус, по думите му здравето му е влошено. Той е зад решетките вече близо три години, а делото срещу него бе върнато отначало.

Интересна е и историята на Райола, който е личен мениджър на още суперзвезди като Златан Ибрахимович, Пол Погба, Матайс де Лихт, Марко Верати, Джанлуиджи Донарума. Кармине, както е цялото му име, е роден в италианския град Ночера. Райола се мести в Нидерландия със своето семейство, когато е едва на една година. Родителите му отварят пицария в Хаарлем, където първоначално Мино работи като момче за всичко. Постепенно започва да проследява сметките на заведението, изучава право и скоро става директор в местния отбор. В същото време вече се е научил да говори на седем езика: италиански, нидерландски, английски, френски, немски, испански и португалски.

"Винаги съм мислил за футболистите си като за мои синове - казва Райола. Той е щастливо женен. - Съпругата ми понякога ме моли да изключа телефона си. Но не мога да го изключа. Не само защото не мога. Не искам да го правя! Притеснявам се, когато не звъни. Веднага мисля, че нещо не е наред". Митьо Очите пък е вдовец. Бомба, поставена за самия него, убива съпругата му Тянка през 2001 г. Босът сам отглежда децата си. Двете му невръстни дъщери са поверени на грижите на бавачка - гъркинята Антигона Янулис. Очите се залюбва с нея и тя му ражда син, който е кръстен на баща си. Впоследствие Желязков се разделя с нея, а куп красавици са свързвани с него.

Има и още едно нещо, по което Мино и Очите не си приличат. Райола никога не носи костюми и лъскави обувки. Движи се само със суитшъри и кецове. "Разбрах, че ако не носиш костюм, те подценяват. А и не изглеждам добре в костюм. Също така в днешни дни костюмът не ти придава допълнителна класа", казва Мино. Очите пък често освен в прилепнали тениски, очертаващи мускулите му, може да бъде забелязан и в елегантни костюми.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама