Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10089424 www.bgdnes.bg

Преслава с трабант рекордьор

Бащата на певицата притежава най-старото возило, вози внучката Паола

С грамота и купа се окичи бащата на Преслава.

Дядо Кольо, както шеговито го нарича певицата, е притежател на най-стария трабант у нас. Това е причината да получи специален приз, връчен на празника на Несебър. Общината в морския град награди добричлията по време на "Трабант фест".

Кольо Тончев е известен със страстта си към ретро автомобилите, но трабантите са му слабост. Таткото на Преслава старателно се грижи за возилото, произведено през далечната 1963 г. Този път бащата на известната чалга певица взе и внучка си Паола по време на награждаването. Преслава също присъства на паметния за баща си момент, като не пропусна да го поздрави в социалните мрежи. Снимките, на които Паола позира с баба си и дядо си, се превърнаха в истинска сензация. Феновете са категорични в съветите си към Преслава, време й е за второ, момче, което да се вози в трабанта на дядо си.

За дядо Кольо и трабанта му това е поредно признание. Колекционерът успя да мине 700 км преди две години по време на рали. Заедно с навигатора си Петър Георгиев пропътуват разстоянието с "Трабант 600" от 1963 година. Ретро ралито започва от паркинга на панаира в град Пловдив. Надпреварата минава под мотото "На точното място - в точното време", старинните автомобили трябва безпрепятствено да стигнат до Община Минерални бани. След това състезателите в ретро ралито се насочват към град Александруполис в Гърция, където се състои следващият етап от надпреварата, а именно състезание по майсторско управление. Следващата спирка е в Узункьопрю в Турция, където е финалният етап от състезанието.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама