Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10198877 www.bgdnes.bg

Наш шивач дебютира за бала "Мет Гала"

Роден в Благоевград, завършва в Англия 

Димитър Милчев участва в създаването на роклите на актрисата Хейли Стейнфилд и манекенката Уини Харлоу 

Българин дебютира на бляскавия бал "Мет Гала", едно от най-екстравагантните събития в Холивуд, събиращ каймака на артистите заедно, с благотворителната цел да се съберат средства за Института за костюми на музея "Метрополитън".

Реклама

Това е първата голяма изява на Димитър Милчев, който работи за холандския моден дизайнер Айрис ван Херпен.

Милчев дебютира с две рокли, за които взима пряко участие по създаването. Едната е къса бяла рокля, носена от актрисата Хейли Стейнфилд. Творението се казва "Магнетосфера".

"Роклята изискваше сложна ръчна работа и деликатен подход, тъй като безброй лазерно изрязани слоеве оформяха дантелата вътре. Заших ръчно панелите със спираловидно драпиране, за да обгърна корсажа плавно", споделя детайли за работата си Милчев.

Втората футуристична творба, която нашенецът създава, е гащеризон "Аерология" за моделката Уини Харлоу, с който дефилира на "Мет Гала". Изработката за него отнема над 400 часа труд. Всички детайли са ръчно зашити към корсажа и мантията.

Гащеризонът е изработен от перлен течен силикон, а с лазерно изрязване са преплетени ярки метеорологични лабиринти в корсажа.

Реклама

Милчев е роден в Благоевград, но завършва образованието си в университета Брайтън в Англия, след което започва стаж в модната къща на холандската дизайнерка.

Сандев гримира за червения килим

Гримьорът Георги Сандев също е част от плеядата екипи на знаменитостите, които вкарват блясък и свежест на събитието.

Сандев, който работи с най-големите имена в света на модата, гримира италианската моделка Витория Серети и бизнес дамата Аня Рубик за мегасъбитието. Той сподели кадри от подготовката за червения килим, като написа: "От подготовката до момента, в който виждаме клиентите си на червения килим. Винаги е невероятно изживяване".

Реклама
Реклама
Реклама