Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12205085 www.bgdnes.bg

Леля Гошка тайно в България

Милионерката щедро раздава пари 

Читалище още чака дарение от тото милионерката 

Тото милионерката леля Гошка се е върнала у нас, научи "България Днес".

Късметлийката, която спечели 67,99 милиона евро от испанската лотария, е посетила бащиния си дом в плевенското градче Искър преди седмици и отново е зарадвала местните с присъствието си.

Една от най-богатите жени в България редовно се прибира в родния си град, като всеки път завръщането й е празник за съгражданите й. Десетки хиляди левове досега са дарени на общината, училището, болницата и полицията в Искър. Бедни хора, едва свързващи двата края, също получават помощи от мултимилионерката. Една от последните инициативи, които леля Гошка бе предприела, е превръщането на сградата на старата детска градина в градчето в социален дом. За нещастие общината секнала мераците на милионерката, тъй като преди време бил спечелен европроект за изграждането на спортен комплекс на мястото на пустеещата забавачка.

Реклама

"Всички разбраха за последното завръщане на Гошка. Не беше за дълго време. Прибра се в родния дом, за да види близки и приятели. Факт е, че през годините помогна на много хора, но все още не е дарила нито на читалището, нито на библиотеката", разкриха с разочарование пред "България Днес" служители на местното читалище "Ламби Кандев".

По думите им тото милионерката не отделила средства за тях, но дарила дори и на испанското селце Кинтанар дел Рей. Нашенката предоставяла пари на кметството и помагала на бедни и нуждаещи се испанци. Богаташката също така разумно е инвестирала и в пазара на недвижими имоти, изкуство, вложила е част от парите в разнороден бизнес, сред който и такъв с международни превози.

Някой от по-близките от миналото на гурбетчийката коментират, че Гошка не била стисната, а по-скоро прагматична. Богатата дама цял живот си изкарвала парите с труд и сега искала да даде урок на по-младите членове от семейството. Рационалността на милионерката била и причината тя да започне да харчи парите чак година след като ги спечелила. През това време леля Гошка била проучвала пазара, ползвайки услугите на скъпоплатени финасови консултанти. Единственото, за което съжалявала след звездната печалба, било, че продавачката в тото пункта повикала медиите и самоличността й била разкрита.

Живее в хасиенда с басейн

Нашенката емигрира в Испания с мъжа си и двамата си синове след 2000 година. Докато мъжете в семейството се качват по камионите, Гошка влиза в къщите на богатите испанци, за да ги чисти. Това продължава до 2016 г., когато жената в тото пункта в Кинтанар дел Рей не й казва, че е спечелила голямата сума от 67,99 милиона евро. От тогава Гошка живее в хасиенда за над 1 милион евро с басейн, фитнес и всички екстри в един от най-тузарските квартали в покрайнините на Мадрид, но никога не забравя за пътя, по който е тръгнала.

Прибирай се, мама, че може да ме утрепят! 

"Прибирай се, мама, че може да ме утрепят!" Това са първите думи на Гошка пред тото пункта, след като научава, че е спечелила големия джакпот. Тя веднага звъни на сина си Георги и го моли да се върне от работа, за да я защити от крадците, които очаква да я налазят в най-скоро време. След това българката се покрива в дома си в село Кинтанар дел Рей и не иска да се среща с никого.

Реклама
Реклама
Реклама