Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12968621 www.bgdnes.bg

Младият актьор Павел Емилов след бъбречната трансплантация: Щастлив съм! Мога да пия вода

Моят донор, вуйчо ми, е моят будител и покровител!

"Чувствам се все по-добре и имам много енергия и сили. Всичко в момента е много хубаво! Щастлив съм и мога да пия вода!", каза специално за "България Днес" младият актьор Павел Емилов. Преди два месеца Павката претърпя бъбречна трансплантация в Турция. Събирането на средства за интервенцията стана за рекордно бързото време от два дни, а негов донор е собственият му вуйчо. Сега всяка седмица актьорът си прави изследвания в Александровска болница, които са с добри резултати. Бъбрекът му е в чудесна форма и работи.

Емилов споделя още, че след операцията отношенията с вуйчо му са станали още по-стабилни. "За мен той е моят пазител, покровител и будител! Връзката ни стана още по-силна! Не че преди не беше, но сега сякаш премина на друго ниво. Много е странно и е много хубаво!", споделя Павката с нас.

Реклама

Добавя също, че роднината му се чувства прекрасно и няма никакви проблеми след интервенцията. "В болницата си намерих другарче по неволя, едно младо момиче. Тя каза, че роднините й са се притеснявали да станат донори заради собственото си здраве. Мислили са, че подобно нещо би увредило организма им", разказа с почуда Емилов и заяви: "Искам да кажа, че здравословен проблем с донорството няма! На никого нищо лошо не му става! Проблемът е в незнанието на хората! Мислят си, че ще живеят непълноценно. Но не е така - има човеци, които се раждат с един бъбрек, и пак са добре. Така че дори бих застанал зад подобна кауза с лицето и името си, ако ме поканят, точно защото все още минавам през всичко това!", каза Павката.

Колегите му не са го забравили и не спират да го търсят и да се интересуват за здравословното му състояние. "И аз, и те нямаме търпение вече да се върна на сцената! Много ми се играе, много!", мечтае за театъра младият актьор.

Желаем му здраве и успех в професията!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама