Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13157530 www.bgdnes.bg

Актрисата Латинка Петрова пред "България Днес": Спрях да шофирам заради скъпите горива

Радвам се на отстъпката от 25 ст., казва силиконката Мариана Маринова 

"Спрях да шофирам заради увеличението на горивата! Безбожно е! С отстъпката от 25 стотинки ни замазват очите. Депутатите ми мъчат слуховия апарат, докато ги слушам как ни лъжат, карат се и говорят на диалект!"

Това коментира пред "България Днес" актрисата Латинка Петрова по повод допълнителните 38 млн. лева, които правителството отпусна за компенсация на потребителите на горива до края на годината. В момента държавата финансира отстъпка в размер на 25 стотинки на всеки литър гориво.

Реклама

"Дори и да слезем от колите и да ползваме обществен транспорт, като влезеш в магазина, излизаш ошушкан. Депутатите ни са безочливи! Обещаваха, че горивото ще поевтинее с левче за литър. На световната борса падна цената, а при нас това не се случи. Вместо това си вдигнаха заплатите", възмутено заяви Петрова.

Мярката стартира през юли т.г., след като с актуализацията на бюджета за нея бяха отпуснати 150 млн. лв. Наскоро от финансовото министерство обявиха, че сумата е почти изчерпана.

"Много се радвам, че ще удължат отстъпката. В началото не я използвах, но сега вече не е така. Ползвам, я особено за дълги пътувания. Голямо неудобство ми създава това, че всеки път трябва са си давам талона. Два пъти ми се случи да го забравя на бензиностанция, докато бързам, а веднъж го загубих и ми се наложи да извадя нов. Цените на горивата се вдигнаха главоломно, а повечето от заплатите си останаха същите", коментира пред вестника шефката на силиконките Мариана Маринова.

На същото мнение като нея е и рапърът и стендъп актьор Иван Динев - Устата.

"За съжаление, у нас много трудно се намаляват цените и много лесно се увеличават. И не говоря само за горивата. Сега се връщам от Италия, където ходя през няколко години. При италианците дори цената на кафето не е мръднала. В едно и също заведение за 3 години разлика основните ястия са на същата цена. Това ме кара да се чувствам излъган от българските депутати", заяви Устата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама