Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13402236 www.bgdnes.bg

Сашка Васева след операцията на тумора в мозъка:  Пожелавам си да ми се върне зрението през новата година

В германската клиника пях сръбски песни на пациентите, споделя изпълнителката пред "България Днес" 

"Искам Дядо Коледа да ми върне зрението през новата година. 2022-ра беше най-тежкото време в живота ми. През по-голямата част от годината не бях в съзнание. Това беше урок, който ме научи да държа повече на семейството и мъжа ми, защото те бяха плътно до мен. За 22 години брак не се бях научила да оценявам съпруга си, а именно той ми спаси живота."

Реклама

Това сподели емоционално пред "България Днес" Сашка Васева, която се завърна от Германия след профилактични прегледи. Преди няколко месеца дупнишката Мадона преживя сложна операция заради тумор в мозъка. Образуванието бе засегнало зрителния нерв на изпълнителката и тя загуби способността си да вижда. Докторите, при които се лекуваше, извадиха тумора и дадоха надежда на Сашка да прогледне.

"На последния преглед германците ми разгледаха всички органи. Показателите ми са добри. Единствените отклонения са камъни в жлъчката и повишение на жлезата за вътрешна секреция. Зрението ми все още не се възстановява, но докторите ме предупредиха, че следоперативният период е дълъг. В момента виждам само силуети", разказа фолклегендата и допълни:

"Прекарах един месец в Германия, за да съчетая прегледите с посещение на 15-годишната ми дъщеря, която учи там. За празниците всички се върнахме в България. В средата на януари ще заминем отново за германската клиника заради преглед, който ми назначиха на 2 февруари", добави певицата.

Талантливата изпълнителка разказа, че докато е лежала в болницата за операция на тумора, не е губила надежда, а дори е радвала пациентите със сръбски песни. "В германската клиника имаше много пациенти от Хърватия, с които си говорехме на сръбски. Някои от тях знаеха, че съм певица, а когато всички разбраха, ме караха да им пея сръбски песни", разказа Васева, която е пракарала Коледа у дома и е направила содена питка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама