Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13707551 www.bgdnes.bg

Най-възрастната участничка в "България търси талант" Баба Селфина: Щях да уморя от смях Катето Евро!

Пеехме с Орлин Горанов и Камелия Воче на всички тържества на дипломатическия корпус

"Ох, ще умра от смях! Задушавам се! Викайте веднага "Бърза помощ!". Такава била по думите на Мая Цекова реакцията на Катето Евро на нейната поява в "България търси талант" през 2021 г. 74-годишната жена, която е помощник-готвач в столичен ресторант, е най-възрастната участничка в риалитито. За "България Днес" тя каза още, че в социалните мрежи е позната с прякора Баба Селфина. Шеметното бабе е събрало огромен брой заклети фенове в тикток, където качва почти денонощно свои самоснимки и всевъзможни пародийни ситуации.

Реклама

"В персонала на ресторанта, в който работех преди, имаше много млади хора. И като ме гледаха, че качвам селфита с телефона, ми викаха: "О, бабче, пак селфи, а, пак селфи!" Така ми тръгна и прякорът", поясни Баба Селфина.

"В "България търси талант" се явих със скеч, но от журито не разбраха, помислиха, че съм само певица. В скеча ми една баба, както си пее, получава разстройство на сцената и си вади памперса. Всички в журито изпопадаха под масата. Любен Дилов-син, който всъщност ме отряза за финала, се мотивира с това, че моят номер му идвал "ту мъч" - " в повече". Въпреки това зад кулисите се спуснаха да ме прегръщат и да ми правят комплименти. И най-много Катето Евро", спомня си Мая.

Ветеранката на популярното шоу обаче успяла да обере още веднъж точките на звездата от "Оркестър без име" и нейния екип.

"Записах се за участие в предаването, в което Катето Евро готви. Предложих една много проста италианска рецепта с чушки и чесън. Само уточних дали ще я правя за хора с чене или без чене. Написах, че аз самата съм с чене", разказва новата БГ атракция в социалните мрежи.

"Всички се хванали за корема от смях. Катето Евро даже казала, че без мен няма вдъхновение. "Мая, не мога да продължа да стоя в това жури, ако не си тук!", така ми каза тя още в "България търси талант", хвали се Баба Селфина.

Животът на родената в Бобошево Мая Цекова е достоен за филм. Учила е само до 8 клас. Да изкласи по-нагоре я спънал нейният учител по математика, който й правел неприлични предложения. Тя обаче не откликнала на мераците му и се провалила на матурата. Въпреки това артистичният й талант не останал незабелязан.

Реклама

"По соца започнах да пея с Орлин Горанов и други известни изпълнители. Оттогава сме приятелки и с Камелия Воче, която също беше в нашата група. Не помня да е имало тържество на дипломатическия корпус без наше участие", доверява Баба Селфина.

В Сан Марино ексцентричната нашенка петилетки наред пътува с концерти и редовно участва в предаванията на популярна местна телевизия.

"10 години живях в католически манастир близо до Римини. Отидох там, защото бях доброволка, помагах чрез църквата на възрастни хора", каза още Мая Цекова.

В момента тя е в суперуспешен тандем с първата БГ звезда на тик-ток - 36-годишния Злати Димитров. На потребителите на социалните мрежи той е известен с никнейма Малкият Мук.

"Злати също е дребничък, но много енергичен. Все го питаха: "Малкият Мук, вдигаш ли големия чук?", и затова сега го знаят като "Малкият Мук с големия чук", повдига завесата над тик-ток потайностите Баба Селфина.

Четете още

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

Катето Евро: Исках и Славена Вътова за снаха

Победителката в "Гласът на България" Жаклин Таракчи:  Ще бъда и психолог, и певица

Победителката в "Гласът на България" Жаклин Таракчи: Ще бъда и психолог, и певица

Сензацията Жаклин Таракчи: От "Гласът на България" зависи бъдещето ми

Сензацията Жаклин Таракчи: От "Гласът на България" зависи бъдещето ми

Реклама
Реклама
Реклама