Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13707964 www.bgdnes.bg

Бащата на изчезналото 12-годишно момче Александър Цветанов: Дано намерят Емил, както откриха Сашко!

Организацията е по-добра от тази на сина ми, вече има натрупан опит, категоричен е родителят

"Надявам се да намерят Емил Боев, както намериха Сашко!" Това каза за "България Днес" Александър Цветанов - бащата на Сашко от Перник, чийто син подобно на Емил Боев изчезна и няколко дни се скита из планината, но в крайна сметка бе открит и върнат при родителя си.

Реклама

"Емил Боев може да е хванал и кола на стоп, ние не знаем, и вече да е много далеч, все пак е голям човек. Не е малък като сина ми. Надявам се да го намерят, но дано е накъде в къща, на топло, тъй като навън температурите няма да му позволят да оцелее", казва Цветанов по повод издирването на съгражданина му Емил, който изчезна преди 10-ина дни.

"За съжаление целият район вече е претърсен, не знам какво още може да се направи, къде още да се търси. Доброто в случая е, че има пресен опит от издирването на сина ми и организацията е доста по-добра, отколкото беше при Сашко. Ясни са стъпките, по които трябва да се върви, и нещата се случват по-бързо. Лошото е, че към момента няма и следа от Емил, няма никакъв напредък", притеснен е бащата на Сашко.

От разговора с Цветанов стана ясно, че някои от доброволците, които търсят Емил, са поискали от него контакт с екстрасенси и гадатели.

"Не мога да кажа, че когато Сашко изчезна, ми помогнаха кой знае колко, по-скоро ни насочиха, ако мога така да кажа. Сега доброволци ми искаха техни контакти, за да помогнат и за издирването на Емил и аз им ги дадох", разказва Цветанов.

Това накара братът на изчезналия - Мартин, да напише следното във Фейсбук профила си: Моля всички с радиестезия, кафе, астрология или гадатели да имате предвид че няма да приемаме това като доказателство." В поста си Мартин моли обществеността да не се обажда на родителите му, а само и единствено на него, тъй като майка им и баща им са изключително съкрушени.

Припомняме, че Емил изчезна на 28 януари след празника "Сурва" в Перник. Младият скейтър е видян за последно от негов приятел в 3 сутринта, чакал го е в колата, но Емил така и не се върнал. Това се случва, след като Емил излиза с няколко приятели да се почерпят по повод празника "Сурва" в Перник, разказа за вестника Мартин Боев - брат на изчезналото 25-годишно момче. Първоначално Мартин смяташе, че Емил се е разстроил, но каква точно е причината за това, той нямал представа. Емил не е отвлечен, по-скоро се е усамотил някъде, смята още Мартин. По думите на брата на изчезналия младеж след веселбата нещо се е случило, но към момента той не знае какво. Сега Мартин вече подозира, че Емил може да е отвлечен и приканва всички български власти да се заемат със случая.

Реклама

Емил е издирван от доброволци, от водолази, от дронове с термокамери и от спасителите на Сашко Веселин и Милко, които правят всичко по силите им, за да попаднат на следите на младежа и да го открият. Засега няма и следа от скейтъра.

"Не знам какво става в Перник, защо се случват толкова много нещастни събития напоследък", с тъга казва бащата на Сашко.

Втори случай в Перник

Сашко изчезна на 11 ноември миналата година в района на Профилакториума в Перник, докато се разхожда с баща си. Хиляди доброволци се включват в издирването на 12-годишния Александър, а бащата обявява награда от 100 бона за този, който доведе сина му. След дни в неизвестност и сам в гората, спасители го откриват в много труднодостъпен район в изоставен завод край радомирското село Червена могила. Доброволците от клуба по парапланеризъм Веселин Георгиев и Милко Михайлов, които откриха детето, казаха, че не са могли да повярват на очите си.

"Дъждът може да му е помогнал. Наличие на вода. Намерихме го в едно дере във водата. Всичко това е от желание за живот. Беше в безпомощно състояние. По външния му вид си личи, че се е движел - мръсен, изтощен, гладен, дадохме му вода, стоплихме го. Планината може да е майка, може и да е мащеха. В случая е била майка", заявиха още доброволците. В момента Сашко е в добро състояние, ходи на училище, даже направи и изложба със собствени картини.

Четете още

(видео) Братът на изчезналия Емил: Давам 100 бона на човека който го открие жив

(видео) Братът на изчезналия Емил: Давам 100 бона на човека който го открие жив

Спасителят на Сашко от Перник: Издирваме Емил Боев с дронове и водолази

Спасителят на Сашко от Перник: Издирваме Емил Боев с дронове и водолази

Реклама
Реклама
Реклама