Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13726764 www.bgdnes.bg

Внучката, убила Виолета Донева, излезе от болница

Разследването за смъртта на актрисата е към своя край

Прокуратурата чака експертиза, която ще покаже дали Ивет може да носи наказателна отговорност

Внучката на актрисата Виолета Донева, обвинена за убийството й, е върната в следствения арест, след като известно време бе в държавната психиатрична клиника в Ловеч. Това каза за "България Днес" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Реклама

"В най-скоро време се очаква петорната психиатрична оценка на Ивет Стайкова да бъде готова. Експертизата ще покаже дали обвиняемата за убийството на баба си може да носи наказателна отговорност", каза Петрова. Изготвя се и повторна експертиза на трупа на актрисата, за да се установи дали Виолета е убита по особено мъчителен начин.

По време на престоя си в психото в Ловеч Ивет е подложена на редовни срещи с психиатри и различни специалисти, на чийто плещи лежи оценката на психичното й здраве. Най-важното в случая е да се изясни състоянието на Ивет минути преди убийството и дали е осъзнавала какво извършва. Това ще е ключов фактор, ако Ивет бъде призната за виновна, защото или ще влезе в затвора, или ще бъде приведена в психиатрията в Ловеч за доста дълго време. Престоят й в клиниката за лечение ще зависи от наблюдаващия я лекар, който във времето ще оцени дали се подобрява или не и дали е готова да се върне в обществото.

Към момента поведението на Ивет показва само и единствено неадекватност. Това показа самата внучка пред магистратите в Софийския градски съд в средата на ноември миналата година. Тогава на гледането на мярката й за неотклонение Ивет се подсмихваше, държеше се като невъзпитано дете. Даже се обръщаше към съдията, кикотеше се на съдебната охрана и говореше несвързани неща.

Приятели на Ивет също твърдят, че психическото й състояние не е наред, тъй като по едно време смятала, че Сатаната я преследва. Красивата девойка често не помнела какво говори, а след това се обвинявала и започвала да посяга на себе си и да се извинява, разказват нейни приятели пред "България Днес", пожелали да останат анонимни .

18-годишната Стайкова засега е обвиняема, а тезите за това са две - едната гласи, че до фаталния инцидент се стигнало, след като баба й Виолета Донева отказала да й даде пари за наркотици. Помежду им избухнал скандал, завършил с убийство. Проверява се и друга версия - че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. "Изток", но актрисата не искала, тъй като се притеснявала, че роднините й ще я изпратят в старчески дом.

Реклама

Припомняме, че трупът на Виолета Донева бе открит на 22 октомври миналата година. Роднини на актрисата не могат да се свържат с нея и решават да се обадят на полицията. Казват им, че близката им не е нито виждана, нито чувана от няколко дни. Тогава полицаите отиват на адреса, разбиват вратата и попадат на безжизненото тяло на 79-годишната жена. Донева е открита в коридора на жилището си с прободни рани и със следи от душене. Не след дълго внучката й бе арестувана и заключена в килия.

Очаква се в рамките на няколко седмици да са готови последните две експертизи и разследването окончателно ще приключи. Тогава ще стане ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати на Ивет Стайкова.

 Опити за самоубийство

"Ивет няколко пъти си режеше вените, но не на сериозно. Режеше се тук и там, болеше я, когато течеше кръв, но казваше, че иска с приятелката си да станат сестри, като си смесят кръвта. За съжаление приятелката й си падаше по мъже, а не по нея по онзи начин. Това много я изнервяше, защото я сваляше, а тя не й обръщаше внимание", сподели пред вестника приятел на Ивет Стайкова.

Четете още

Деца на известните се сблъскват със закона

Деца на известните се сблъскват със закона

Внучката на Виолета Донева: Щях да умра от свръхдоза!

Внучката на Виолета Донева: Щях да умра от свръхдоза!

Задържаха внучката на Виолета Донева за убийството на актрисата

Задържаха внучката на Виолета Донева за убийството на актрисата

Именитата театралка Кева Апостолова: Потресена съм от убийството на Виолета Донева!

Именитата театралка Кева Апостолова: Потресена съм от убийството на Виолета Донева!

Реклама
Реклама
Реклама