Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13747387 www.bgdnes.bg

Теодора Духовникова и Захари Бахаров спорят за абортите и домашното насилие в “Това не го казвай”

Премиерата на новата постановка на Явор Гърдев е на 12 февруари

Месец след като се появиха един до друг на малкия екран в сериала “Войната на буквите” по БНТ, Теодора Духовникова и Захари Бахаров отново играят заедно, но този път на театралната сцена.

В историческата тв поредица, предизвикала десетки коментари и обсъждания, двамата са сестра и брат. Тя е царица Мариам - съпругата на цар Симеон, а Бахаров - кавхан Георги Сурсувул.

Реклама

В театъра обаче са двойка - единствените персонажи във френската комедия “Това не го казвай”, чиято премиера предстои на 12 февруари.

Героите им се обичат, но прекарват повече от времето си в спорове на теми за аборта, глобалното затопляне, порното, трофейните съпруги, педофилията, насилието над жени и много други.

Въпреки че това са неща, които не може да бъдат коментирани особено в отношенията между мъж и жена, двамата герои си казват всичко. Репликите им са остри, но същевременно и смешни.

Духовникова влиза в ролята на надменна и нахална жена, а Бахаров е човек без скрупули, който провокира и не си мълчи.

За това накратко става дума в новото представление на режисьора Явор Гърдев по пиесата “Това не го казвай” от Саломе Льолуш.

Темите, които се обсъждат, варират от: СПИН-а, пластичната хирургия, джендърството, сурогатното майчинство до градската левица, електрическите тротинетки, ковид, бащинството, семейните ценности и други.

Реклама

Какво можем да кажем, кога, по какъв начин и при какви обстоятелства, са въпросите, които поставя представлението.

Сценографията е на Свила Величкова, а преводът на Снежина Здравкова.

Във Франция спектакълът е с три номинации за наградата “Молиер” 2022 в категориите “най-добра комедия”, “най-добър актьор в частен театър” и “най-добър автор”.

Авторката Саломе Льолуш е дъщеря на известния френски режисьор Клод Льолуш, познат с филми като “Един мъж и една жена” (1966) - два пъти награден с “Оскар” и спечелил “Златна палма”, “Пътят на едно разглезено дете” и други.

Българската премиера на “Това не го казвай” е в зала 11, кино “Люмиер”, НДК, като билетите вече са разпродадени и за 13 и 15 февруари. Следващите дати са на 8, 9 и 10 март. 

Четете още

Наум Шопов трябвало да е Баян

Наум Шопов трябвало да е Баян

Бахаров провокира със секси реклама
Бахаров провокира със секси реклама

Бахаров провокира със секси реклама

Скандали и смях с Теодора Духовникова и Захари Бахаров в кино "Люмиер"

Скандали и смях с Теодора Духовникова и Захари Бахаров в кино "Люмиер"

Реклама
Реклама
Реклама