Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13707942 www.bgdnes.bg

Наум Шопов трябвало да е Баян

Яд ме е, че пропуснах този шанс, казва актьорът доктор от "Откраднат живот"

Наум Шопов, прочул се като д-р Тасев в "Откраднат живот", е трябвало да се превъплъти в ролята на Баян в сериала "Войната на буквите" по БНТ. Това разкри внукът на легендарния Наум Шопов и син на Христо Шопов.

Реклама

"Наистина имах подобен разговор. В периода на снимките обаче вече имах поет ангажимент, затова и не продължихме по-натам", сподели Наум, който съвсем скоро ще влезе в ролята на водещ в предаването "Ергенът" по Би Ти Ви.

Именно заради това се налага Шопов да откаже предложението на екипа, научи "България Днес". Снимките на най-нашумелия в момента роден сериал започнаха в разгара на месец юли. Тогава студията на "Ню Бояна" се превърнаха в средновековен декор, а младият Даниел Върбанов тръгна по следите на изгубените древни български букви.

Още с появата на първия си епизод "Войната на буквите" предизвика коментари от противоречиви мнения, а именно екранният Баян се превърна в сензация.

Макар да не е професионален актьор, Наум Шопов натрупа солиден опит на снимачната площадка. След няколко заснети сезона на "Откраднат живот" и изявата си на водещ, той грабва вниманието на екипа на продукцията, в която участват имена като Захари Бахаров и Теодора Духовникова.

Бързо обаче се разбира, че съвместна работа е невъзможна. Наум има подписан договор, а снимките на предстоящия сезон на шоуто за необвързани започват в края на лятото в Турция.

"Тогава ме хвана яд, сега още повече", не крие Шопов и признава, че е фен на сериала. Гледал е всички епизоди и не разбира вълната от критики и свръхвисоки изисквания към заснетата продукция, която според него е заснета на много високо ниво.

Реклама

"Екипът ни желае да направи един съвременен поглед към миналото. Чрез актьорската игра и чрез начина на снимане ще успеем да направим сериала леснодостъпен за аудиторията и ще разкажем историята в дълбочина", сподели режисьорът Виктор Чучков в началото на снимките. След трети епизод като режисьор освен Чучков се включи и Зоран Петровски.

Според сценаристката Теодора Маркова ролята на Баян е водеща от самото начало, затова от особено значение за екипа е било кой ще се въплъти в нея. След като откриват младия Даниел Върбанов, продуцентите бързо се убеждават, че той е най-подходящият.

Как само се прецакаха

Наум Шопов не е единсвеният актьор, който изпуска звездна роля. Ето някой от най-големите разминавания.

1. Уил Смит отказва да играе Нео от "Матрицата".

2. Мег Райън не иска да е проститутка в "Хубава жена".

3. Том Селек пропуска ролята на Индиана Джоунс, зашото снима "Магнум".

4. Ал Пачино отказва ролята на Хан Соло в "Междузвездни войни". (Явно на Харисън Форд много му върви.)

5. Гуинет Полтроу и Матю Макконъли са първите избрани за "Титаник", но отказват.

Четете още

Ето го гаджето на Баян!

Ето го гаджето на Баян!

Актьорът Ненчо Костов от "Войната на буквите": Жените искат Баян, не Петър!

Актьорът Ненчо Костов от "Войната на буквите": Жените искат Баян, не Петър!

Най-четящото дете играе във "Войната на буквите"

Най-четящото дете играе във "Войната на буквите"

Бащата на екранния Баян от "Войната на буквите" Венцислав Върбанов: Гордея се със сина си, жалко, че не стана земеделец!

Бащата на екранния Баян от "Войната на буквите" Венцислав Върбанов: Гордея се със сина си, жалко, че не стана земеделец!

Реклама
Реклама
Реклама