Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13768131 www.bgdnes.bg

Холивудската звезда Джон Малкович: Ще посетя Рупите следващия път!

Роботите няма как да ни изместят, те името не могат да ви напишат правилно

"Ще посетя Рупите следващия път! Имам си още любими места, някои от тях вече обиколих и много ми харесва тук."

Това каза холивудската звезда Джон Малкович, който е у нас дни преди трите вечери, в които ще играе главната роля в пиесата "В самотата на памуковите полета" заедно с друга световна звезда от латвийски произход Ингеборга Дапкунайте. Целият екип на постановката заедно с директора на Народния театър Васил Василев даде пресконференция в Народния театър.

Реклама

Джон Малкович за втори път е в нашата столица, след като преди 6 години снима у нас. "Тук хората са много мили, харесва ми всичко в България. Актьорите са на изключително високо ниво и се надявам представлението да мине с успех", каза Малкович, който не отговори на въпроса дали е изненадан, че билетите за спектакъла са по 400 лева.

"Аз се разхождам често, постоянно, когато мога и ми прави впечатление, че ако някои хора снимат, то за секунди излиза навсякъде. Пазете се от социалните мрежи, това е ЩАЗИ (тайните служби на Източна Германия, които имат до средата на 80-те години мрежа от цивилни доносници), а разликата никак не е голяма", каза актьорът с усмивка.

Според него роботите няма как да заместят хората в живота, тъй като по думите му те и имената ни още не могат да напишат правилно.

"Но като цяло всички се нуждаем от повече кураж, много кураж, за да можем да поставим под въпрос наративите, които предлагат медиите, други хора, които вярват безусловно на написаното в социалните мрежи", коментира актьорът.

На въпрос за посланието, което иска да предаде на зрителите с постановката си, Малкович каза: "За мен това е непредсказуемо представление, което може да накара всеки да се пренесе във времето и философията, която иска и мечтае да изживее. Когато се вдигне завесата, правя всичко възможно, за да се раздам максимално и да се постарая да си свърша работата възможно най-добре", каза холивудската звезда.

Световноизвестните актьори ще изиграят режисирания от Тимофей Кулябин спектакъл "В самотата на памуковите полета" на Голямата сцена в Народния театър. Представленията ще бъдат на английски език, а български субтитри ще се излъчват на специални монитори.

Реклама

Преди повече от 5 години Малкович отново бе в страната ни. Тогава той снима филм заедно с Антонио Бандерас в "Ню Бояна".

Не знам колко струват билетите тук

"Не знам нищо за цените на билетите в България за моето представление. Не знаех и че в България не са играли други световни звезди, изненадан съм", каза още Малкович.

Директорът на Народния театър "Иван Вазов" даде отговор на този въпрос, като поясни, че това отговаря на световните стандарти.

"Това е нормалният път към българския театър да се отвори към света и да имаме световни режисьори. В рамките на 8 месеца го доказваме. Относно цената на билетите - за да има евтини билети, трябваше да има и малко по-скъпи", каза директорът Васил Василев.

Четете още

Джон Малкович кацна у нас, утре дава пресконференция
Джон Малкович кацна у нас, утре дава пресконференция

Джон Малкович кацна у нас, утре дава пресконференция

Джон Малкович: Много исках да се върна в София

Джон Малкович: Много исках да се върна в София

Актьорът Асен Блатечки: Малкович е велик, ще го гледам!

Актьорът Асен Блатечки: Малкович е велик, ще го гледам!

Джон Малкович срина Народния театър

Джон Малкович срина Народния театър

Реклама
Реклама
Реклама