Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13835645 www.bgdnes.bg

Някой съдия завижда на транссексуалните! Емили Тротинетката: Комунизмът се връща!

Първата трансжена в България за решението на ВКС да забрани възможността за смяна на пола в документите

Това е връщане в комунизма, ще съдя Българя в Страсбург, категорична е и Емили Тротинетката

Реклама

Андрей-Адриана, първият българин, сменил пола си по оперативен път още в началото на 90-те, е гневна на промяната в законодателството по отношение на трансхората у нас. С новото си решение Върховният касационен съд отмени възможността за отразяване на друг пол, различен от рождения, в документите за самоличност на българските граждани.

"Човек се чувства мъж или жена в зависимост каква е душата му. Ако тялото не е в синхрон с нея, трябва да се коригира. Защо не се разрешава това? Нали сега сме демокрация, позволяват се всякакви изгъзици. Според мен някой се заяжда умишлено. Това е някой човек с непоносимост към трансхората. Или да е някой, който се чувства такъв, но не смее да си смени пола и затова завижда. Може да е някой съдия. Защо е тази злоба? Едно време хората не бяха толкова лоши", опитва да налучка причините, довели до антидемократичното решение, родната транспионерка.

Андрей-Адриана каза още за вестника, че "вече се уморила да се бори като жена" и сега е време младите трансхора да отстояват правата си и да настояват за своите каузи.

"Едно време се борех много чепато, много устато... Привличах общественото внимание. Имах медийна подкрепа. Тогава бях млада, жизнена, можех и в конфликти да влизам, и да се карам. Затова сега тези, на които тепърва предстои смяна на пола в документите, да действат! Нищо хубаво не се дава лесно! В живота всичко трябва да се изстрада! Но вярвам, че узаконяването ще се наложи, няма къде да ходят", убедена е блондинката от Рудозем.

Елза Парини, една от най-атрактивните трансжени в България, също приема на нож новото решение на ВКС.

Реклама

"Това е възмутително! Досега съдиите приемаха за смяна на пола в документите аргументите на ендокринолози и психолози, на различни вещи лица, като единствените препоръки бяха да се продължи хормоналната терапия. Нямаше кой знае какъв проблем да си смениш пола в документ. В някои случаи беше достатъчно само да се обещае, че даденото лице ще продължи терапията си, както и че планира да се подложи на смяна на пола по хирургичен път. Например запазен час мъж да си сложи гърди или жена да си ги махне. Защото има и такива случаи и даже са повече - жени да искат да си сменят пола и да станат мъже", коментира за "България Днес" популярната светска журналистка.

"Би трябвало да се заяви и докаже, че човек иска да си смени наистина пола. Защото често се случва да се откаже. И така се усложнява процедурата. Има го понякога това в България. Съдиите затова някой път са резервирани. Нашите съдии, нашите юристи не са глупави хора. Те напълно разбират проблема, но трябва да спазват закона, да се съобразяват с изискванията и практиките, което ги поставя между чука и наковалнята. Те могат да искат да помогнат, но законът не им позволява. Именно затова се борим - да има законова уредба", подчерта модната лъвица от Варна.

Близо двуметровата блондинка споделя още, че повечето от трансхората желаят да променят и тялото си, за да влязат напълно в кожата на другия пол, а не само да заявят, че се чувстват психически мъже или жени.

"Транссексуалните искат да изглеждат като жени и да живеят като жени. В крайна сметка е важно в коя тоалетна влизаш. Може да не са ти отрязали пикалото, но ти да си жена и вътрешно, и като визия", допълни Елза Парини.

"В шок съм!", това бяха думите на трансмомичето Емили, нашумяло с прякора Тротинетката. То е представител на най-младото поколение трансхора у нас, които имат и сили, и хъс да се сражават за своите права.

"Това е много разстройващо, трансфобско деяние от страна на ВКС!", категорична е любимата на бившия културист от "Фермата" Тихомир-Мелиса Рангелов. Блондито от Плевен е категорично, че "подобно нещо е недопустимо да се случи в другите държави".

"Дори и да си направя операция за смяна на пола, каквато обмислям, пак няма да мога да си сменя документите. Това е много лошо!", разстроена е Емили, която от над година води дело да фигурира в личната си карта с новото си женско име. Сега решението на ВКС зачерква усилията на Емили да постигне юридическо решение на проблема.

"Разгневена съм на държавата за това тъпо решение! Имам силни адвокати, ще подадат иск срещу България в Страсбург и ще осъдя България. Така вече направи моята приятелка Петра", заканва се хитовата тиктокърка.

"Държавата се връща към комунизма, когато ни налагаше какви да бъдем, без да се интересува от нашия избор. Просто не мога да го повярвам", вайка се Емили.

Четете още

Емили: Тихомир и Елизабет вдигат сватба през септември!

Емили: Тихомир и Елизабет вдигат сватба през септември!

Eмили Тротинетката си смени името

Eмили Тротинетката си смени името

Не дават работа на Емили Тротинетката

Не дават работа на Емили Тротинетката

Тихомир се жени за Елизабет, осиновяват Емили с тротинетката

Тихомир се жени за Елизабет, осиновяват Емили с тротинетката

Реклама
Реклама
Реклама