Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13984369 www.bgdnes.bg

Иванчева съди Сливенския затвор, оставили я без животоспасяващи лекарства

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева заведе дело срещу Сливенския затвор, защото не са й дали животоспасяващи лекарства, от които има нужда. Това става ясно от съобщение на официалната Фейсбук страница на екскметицата.

"Уважаеми медии в Сливен, Скъпи приятели на Деси Иванчева, утре около 13:00 ч. Десислава Иванчева ще бъде конвоирана до Административния съд Сливен. Тя е завела дело за бездействие от страна на администрацията на затвора, която държи в ръцете си здравето и живота", сгласи публикацията. 

Реклама

Според съмишлениците на Иванчева тя е оставена без важни за живота й лекарства.

"Неведнъж Деси ви е споделяла, че от години има образование на хипофизата, което се контролира с лекарства, за да не прерасне в злокачествено. Към момента молбата й, заедно с всички болнични изследвания през годините е оставена без разглеждане, а тя съответно без животоспасяващите я лекарства", става ясно още от публикацията.

"Освен това Деси скоро може да остане без зъби. Молбата й за адекватно лечение от пародонтолог (специалист по заболявания и инфекции на венците) също е забавена няколко месеца", категорични са администраторите на Фейсбук страницата на Десислава Иванчева.

Припомняме, че екскметицата на "Младост" влезе в затвора за 6 години, след като бе осъдена за подкуп. Иванчева е лишена и от правото да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.

Биляна Петрова бе осъдена на пет години затвор и лишаване от право да заема държавна длъжност за шест години. Петко Дюлгеров бе осъден на четири години кауш и е без право да заема държавна длъжност за срок от шест години. И тримата са осъдени по обвинения за участие в искането и приемането на подкуп.

Четете още

Иванчева си преброи 57 въшки в килията

Иванчева си преброи 57 въшки в килията

Десислава Иванчева пред "България Днес" от килията: Искам детето и майка ми да са здрави!

Десислава Иванчева пред "България Днес" от килията: Искам детето и майка ми да са здрави!

Иванчева в една килия със злата акушерка

Иванчева в една килия със злата акушерка

Реклама
Реклама