Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13808375 www.bgdnes.bg

Иванчева си преброи 57 въшки в килията

Кръвопиещи паразити в косата на осъдената екскметицата

Лишената от свобода постоянно се чеше в Сливенския затвор, но я научили да прави еклери в кухнята

Цели 57 въшки успя да преброи в косата си бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева! Сърбящата напаст нападнала ексуправничката на столичния район в килията в Сливенския затвор, където излежава 6-годишна присъда за подкуп, разкриват нейни приближени пред "България Днес".

Реклама

Иванчева им се оплакала, че гадините я хапят, заради което й се налага да се чеше постоянно. По този начин цялата й глава станала в рани. Когато решила да вземе мерки, бившата кметица изтръскала 57 паразита на чаршафа си.

Това не е първият път, когато ексуправничките на "Младост" пропищяват от досадни насекоми. Докато пребиваваше в ареста към Софийския затвор, погнатата с Иванчева нейна заместничка Биляна Петрова беше нахапана от дървеници. Тогава двете съкилийнички вдигнаха шум за лошите условия в кауша и на проверка се отзова Мая Манолова в качеството си на омбудсман.

От екипа й публикуваха покъртителни снимки на заковани прозорци, които не се отварят и не пускат светлина, мръсно клекало и теснотия. Известните обитателки на килията се заканиха да съдят България в Страсбург за отвратителните условия в ареста. Според тях те са начин за изтръгване на самопризнания. Не е ясно дали след поредните разкрития от Министерство на правосъдието ще се заемат да обезпаразитят женския затвор.

Проблемите с паразитите в ареста и пандиза съвсем не са единствените, с които се сблъска Иванчева след началото на процеса срещу нея. Най-фрапантен бе случаят от лятото на 2018 г., когато тя бе закарана в болница за изследвания на тумор на хипофизата с пранги на краката. Тогава служителите на "Съдебна охрана" я съпроводиха с оковани ръце и крака. Прокуратурата обясни мярката с тежкото наказание, което се предвижда по повдигнатите й обвинения.

Покойният вече адвокат Марин Марковски окачестви тогава случая като безсмислена жестокост. Тогава юристът коментира, че Иванчева е диагностицирана със стресова депресия и остра пародонтоза. Според него е абсурдно да се смята, че жена в подобно състояние би могла да преодолее конвоя и да избяга от болницата.

Реклама

И сега въшките не са единственият проблем пред Десислава Иванчева. Заради стреса, който изживява от ноември насам под строг режим, нервите й се сринали и психиката й рухнала, защото очаквала да я оправдаят. Стресът обострил още повече проблема с разклатените й зъби. Обещали й, че в панделата ще дойде зъболекар, но това така и не се случило.

Освен борбата за физическо оцеляване Иванчева е на ръба и заради тъгата по сина си Валентин-Александър. Малкото момченце след дни ще стане на годинка и два месеца, а майка му не го е виждала цяла зима. Причината е, че заради дългия път от София до Сливен, грипния сезон и липсата на условия в зандана са преценили, че е по-добре малкият да си стои вкъщи. За него се грижи 80-годишната му баба Любка. За времето, в което го гледа, възрастната жена се е стопила със 7 кг.

"С всеки изминал ден Валката все повече ми липсва", споделила Десислава в разговор по телефона. Единственото й разнообразие е работата в кухнята на затвора. Напук на очакванията, че бившата кметица ще бъде пратена да бели картофи, се оказва, че тя може да има бъдеще като сладкарка. Още в първите дни по-старите кадри я обучили как да прави еклери. Самата Иванчева останала доволна от резултата.

Една от малкото добри новини в живота на бившия кмет на "Младост" в последно време е, че за нула време беше събрана голяма част от глобата, която тя трябва да плати след присъдата.

"Приятели, с ваша помощ успяхме да съберем 12 хил. лв. от общо 17 хил. лв. за глобата и съдебните разноски за делото на Деси и ги внесохме, за да не ги погнат ЧСИ. От името на Деси, Любка и Вальо благодарим на всички за финансовата помощ и най-вече за моралната подкрепа в тези трудни за семейството времена. Благодарим на всички, които дариха от скромните си честно изкарани средства, на всички, които ни вярват и подкрепят", написаха съмишленици на Десислава Иванчева от страницата й във фейсбук.

На името на майка й е открита сметка:

ДСК BIC/SWIFT: STSABGSF с титуляр Любка Иванчева / Lyubka Kirilova Ivancheva и IBAN: BG37STSA93000025253277. Средства се набират и за другата осъдена по делото "Младост" Биляна Петрова, която в последно време има сериозни семейни неприятности . Сметката е на името на мъжа й в банка ЦКБ АД, BIC: CECBBGSF, IBAN: BG14 CECB 9790 40D1 7586 00, с титуляр: ЯСЕН ЕВГЕНИЕВ ПЕТРОВ / Yassen Evgueniev Petrov.

Майката на Биляна Петрова се почупи

Семейни проблеми тревожат и заместничката на Иванчева. Тъй като е осъдена на 5 г., Биляна Петрова е на лек режим и е разделена от някогашната си шефка. Преди няколко седмици Биляна разбрала, че възрастната й майка Даринка е претърпяла инцидент и е паднала. Не стига, че я мъчи деменция и е обездвижена, но се и изпочупила.

Затова поиска временно прекъсване на присъдата, за да може да се прибере и да се грижи за майка си. Най-голямата й мечта в този момент била да прегърне отново родителката си, но окръжният прокурор на Сливен не разрешил. С това попарил надеждите й да се прекрати изпълнението на наказанието й, за което и сподвижници писаха писма до институциите.

Четете още

Десислава Иванчева пред "България Днес" от килията: Искам детето и майка ми да са здрави!

Десислава Иванчева пред "България Днес" от килията: Искам детето и майка ми да са здрави!

Иванчева в една килия със злата акушерка

Иванчева в една килия със злата акушерка

Иванчева, след като ВКС й даде окончателно 6 г. решетки: Искам да гледам детето си в затвора!

Иванчева, след като ВКС й даде окончателно 6 г. решетки: Искам да гледам детето си в затвора!

ВИДЕО! Вижте как Десислава Иванчева се сбогува с детето си преди да я отведат към затвора!

ВИДЕО! Вижте как Десислава Иванчева се сбогува с детето си преди да я отведат към затвора!

Реклама
Реклама
Реклама