Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14056250 www.bgdnes.bg

Спасиха любимата библиотека на Лили Иванова

Ремонтът след пожара е почти на финала 

Скоро ще вземем дарението от книги от певицата, разкриха от община Кубрат 

Любимата библиотека на Лили Иванова в родния й град Кубрат отново ще отвори врати. През септември миналата година над 10 хиляди издания станаха на пепел, след като пламъци обхващат културната институция. Напълно унищожен бе детският отдел, а повече от два часа огнеборците гасиха пожара, обхванал четирите етажа на вековната сграда.

Месеци по-късно библиотеката е основно ремонтирана, като има нова подова настилка, сменени са прозорците и дограмата, а стените ся пребоядисани.

Реклама

"Сградата е изцяло ремонтирана, като вече няма никакви следи от пожара. Нужно е само поставянето на нови и съвременни мебели, преди да започне реденето на книгите", обясниха пред "България Днес" от отдел "Просвета" в общината в Кубрат.

Веднага след пожара Лили Иванова обяви, че с подкрепата на частни компании, благодетели, книжарница и футболен отбор ще бъдат купени 6000 нови книги, с които да бъдат попълнени новите рафтове в библиотеката.

"Още не сме получили книгите от Лили Иванова, тъй като нямаше къде да ги съхраняваме. В един момент бяхме затрупания с дарения от издания и финансови средства, за което сме изключително благодарни на хората. Щом бъдат поставени мебелите, ще говорим с Лили Иванова за доставянето на книгите. Това няма да е проблем, тъй като постоянно сме в контакт с нея", добавиха още пред вестника от общината.

Примата на българската музика е силно свързана с библиотеката в родния си град, като преди две години дари книги от личната си колекция. Изданията бяха от различна художествена, светска, справочна, модерна и друга литература. Сред произведенията преобладаваха биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите бяха с автограф на певицата.

Четете още

Галена взема от репертоара на Лили Иванова

Галена взема от репертоара на Лили Иванова

Уникално! Лили Иванова дари пари за "Левски". Вижте сумата

Уникално! Лили Иванова дари пари за "Левски". Вижте сумата

Лили си изкълчи крака

Лили си изкълчи крака

Композиторът Георги Красимиров: Лили Иванова пожела да се помирим

Композиторът Георги Красимиров: Лили Иванова пожела да се помирим

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама