Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14152147 www.bgdnes.bg

Надрусан внук убива баба си с чук

28-годишният селянин Христо се изправя пред Темида, грози го килия доживот

Христо Сираков, убил баба си с чук в семейното огнище в село Браниполе на 30 юли 2022 г., се изправя пред Темида. 28-годишния внук го грози доживотна присъда, защото деянието е извършено по брутален начин.
В обвинителния акт пише, че Христо "умишлено е умъртвил 84-годишната си баба Митра Сиракова, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост след нанасяне на удари с чук".

От вечерта на 29 юни до ранните зори на 30 юли Христо се налива с алкохол и пуши трева със свои приятели в къщата на свой авер. След това отива в къщата на друг свой съсед, където продължава да обръща чашка след чашка. В първите часове на 30 юли 2022 г. се прибира в дома си, където живее с майка си и баба си. В момента, в който Христо се прибира, драмата започва. Той налита да удари майка си, която е на терасата, седи и го чака да се прибере. Христо не успява да уцели майка си с тупаниците и това го ядосва още повече. Решава да отиде в стаята на 84-годишната си баба, която е бивша учителка. Възрастната жена спи, но това не попречва на Христо да започне да я налага брутално с чук без каквато и да е било причина. Ударите са брутални и бабата издъхва, преди дори да си отвори очите.
По-късно Христо се обажда на тел. 112 и съобщава, че е убил баба си.

Реклама

По делото е установено, че агресивният внук често употребявал алкохол и наркотици. Поради тази причина редовно нападал близките си. Тормозът освен физически бил и психически.

Спрямо Христо Сираков е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

За подобен вид престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, но ако се докаже, че убийството е умишлено и е било мъчително за бабата, го грози и доживот зад решетките.

Четете още

3 години и половина за убийство получи молдовец

3 години и половина за убийство получи молдовец

20 г. решетки за Васил, убил любимата си Калина

20 г. решетки за Васил, убил любимата си Калина

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама