Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14153039 www.bgdnes.bg

Топастрологът Апостол Апостолов: Всички ясновидци са мошеници!

Осъдена е обаче само Тотка Тотевска, казва звездоброецът

"Всички ясновидци и врачки са шменти капели!" Това отсече пред "България Днес" топастрологът Апостол Апостолов. Така той коментира новината, че БГ гадателите масово минават на онлайн режим след трагедията със залятата с киселина тяхна колежка Тони от Пловдив.

"Научни факти може да има само тогава, когато дадено явление може да бъде повторено n-пъти в лабораторни условия", обяснява Апостолов. "Научен факт "ясновидство" обаче няма", категоричен е той. Човекът, предрекъл по звездите пръв падането на правителството на Жан Виденов, обобщава: "Накратко, всички те са мошеници. Предсказанията им са вятър и мъгла".

Реклама

Звездоброец №1 на България цитира и една стара максима, която според него дава отговор защо родните звезди продължават да поддържат солиден "щат" от свои придворни шамани. "Кога ще измрат ясновидците? Никога, защото никога няма да измрат глупаците", прибягва до характерния си черен хумор Апостолов.

Топастрологът дава пример с известна наша певица, която от години прибягва до съветите на врачки. "Ако те й бяха дали правилното напътствие, тя никога нямаше да пее в кръчма в Дрезден, а не на някое по-престижно място. Вятър и мъгла!", сигурен е Апостол Апостолов.

"Искам да припомня, че такъв случай като този с гледачката с карти таро Тони от Пловдив, която беше залята с киселина вече имаше. Представящата се за ясновидка и лечителка Тотка Тотевска отмъкна от една болна от рак жена 100 000 лева. Жената така и не се излекува, а Тотевска отиде в затвора. Сблъсквал съм се с много подобни неща и съм се хващал за главата.

Но сега това се повтаря в някаква много по-уродлива форма - саморазправа с тази врачка от Пловдив. Доколкото разбрах, е отмъкнала 40 000 лева за разваляне на магии, което е ужасно", смята видният звездоброец.

"Има закон, но досега само тази Тотка е осъдена. Ако нямаш медицинско образование, нямаш право да лекуваш когото и да било и да даваш медицински съвети. А у нас се лекува под път и над път", възмущава се Апостолов.

Пребиха и врачка в Стара Загора, страх в съсловието

Подобен инцидент като този със залятата с киселина гадателка имаше през 2017 г. Тогава трима пребиха незряща жена в Нова Загора, след като магьосническите й ритуали не постигнали желания резултат. Поръчители на физическата разправа са съпрузи от Котел, които посещавали 69-годишната по това време ясновидка. Тя им предлагала алтернативни методи за лечение на здравословен проблем. В крайна сметка не само че не помага, а и наврежда на клиентите, които в яда си наемат биячи да й отмъстят.

Наивна жена от шуменско село пък бе ужилена с 3320 лева и 1570 евро миналата година. Тя преминава няколко сеанса при врачка, която й обещава "да възстанови семейната хармония и уют". След като получава парите, шарлатанката изпраща жената да купи продукти за ритуала, а самата тя изчезва в неизвестна посока.

Четете още

Предсказания за 2023 г.: Слънчева буря ще удари света, ние ще оцелеем

Предсказания за 2023 г.: Слънчева буря ще удари света, ние ще оцелеем

Пророкът на лейди Даяна - Жуселино Нобрега да Лус: Войната свършва през юли догодина

Пророкът на лейди Даяна - Жуселино Нобрега да Лус: Войната свършва през юли догодина

Реклама
Реклама
Реклама