Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14287213 www.bgdnes.bg

Синът на Тервел става звезда в ЦСКА

Малкият Пулев вече вкарва голове на "Левски"

Калоян избира футбола пред бокса

Синът на Тервел Пулев става звезда в ЦСКА! Най-големият наследник на боксьора – Калоян, избира футбола и вече блести в отбора до 15 години на "Армията". Пулев-младши вече вкара и първия си решителен гол за "червените" - наследникът на Тервел донесе равенството 1:1 на ЦСКА при гостуването на големия съперник "Левски". Калоян успя да се разпише в края на мача на "Герена" и по този начин спаси отбора си от загуба. Пулев играе като нападател и има привилегията да носи №9, с който са играли някои от най-големите легенди на "армейците".

Славната фамилия е неразривно свързана с ЦСКА. Тервел Пулев и брат му Кубрат са възпитаници на боксовата школа на "червените", откъдето тръгва пътят им към световната слава. Калоян е най-големият наследник на двамата братя, но е категоричен, че предпочита футбола пред бокса.

Реклама

Тервел има още две по-малки момчета с имена на български владетели - Аспарух и Самуил, които все още не са се насочили към конкретен спорт. Калоян започва да тренира преди няколко години, като прави първите си стъпки в школата на столичния клуб "Елит". Преди две години е поканен на кастинг в "Лудогорец", но по една или друга причина не остава в академията на шампионите от Разград. В ЦСКА Пулев-младши вече се чувства на мястото си и започва да се налага в отбора, който е воден от бившия футболист на "червените" от близкото минало Румен Трифонов.

Напоследък кланът Пулеви има много поводи за радост и гордост. Преди седмица Тервел постигна своята 17-а победа в професионалния бокс, след като победи в Калифорния американеца Джоел Шоджгрийн-Пантерата чрез технически нокаут. От своя страна неговият брат Кубрат стана баща за втори път. Само за една година Кобрата направи две деца - момченцето Спартак и момиченцето Христина.

"Баща ми много е искал да има момчета и да ги направи боксьори. Да, ама му се раждат четири момичета - разказа Кубрат пред Би Ти Ви. - Накрая си казва: ще пробвам за последно. И тогава се раждам аз. Тогава той избира моето име Кубрат, разказва Кобрата. След мен се ражда брат ми. И баща ми го кръщава Тервел. Тогава мечтата на баща ми е била да има трима синове, да бъдем трима братя: Кубрат, Тервел и Спартак. Но майка ми му отказва. Ето, че Спартак все пак се появи и е тук, щастлив съм, че така съм сбъднал, макар и чрез мен, онази мечта на татко."

Четете още

Тервел със счупено ребро след боя по Пантерата

Тервел със счупено ребро след боя по Пантерата

Тервел Пулев излиза срещу здравеняк от Бруклин

Тервел Пулев излиза срещу здравеняк от Бруклин

Тервел Пулев се върна в училище

Тервел Пулев се върна в училище

Тервел Пулев: Въпросът е как ще победи Усик

Тервел Пулев: Въпросът е как ще победи Усик

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама