Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14331483 www.bgdnes.bg

Приятелки на убитата Евгения, намерена в куфар в Перник: Имаше любовник, а Орлин беше обсебен от нея

В съда стана ясно, че жертвата се е виждала с друг мъж няколко пъти в седмицата

Евгения, която бе брутално убита и намерена в куфар в Перник през лятото на 2021 г., е искала развод от Орлин и е имала любовник една година преди да бъде ликвидирана от съпруга си. Това стана ясно на вчерашното заседание по делото срещу син и баща Орлин и Пламен Владимирови, които са подсъдими за зверството.

Реклама

Бяха разпитани приятелки на жертвата, от чиито показания стана ясно, че Евгения е искала раздялата доста силно, даже е имала любовник.

"Евгения ни е споделяла през юни 2021 г., че има и паралелна връзка с мъж, с когото се вижда един или два пъти в седмицата", разказва близка приятелка на жертвата.

"Евгения е споделяла за проблеми. Преди пандемията понякога е казвала, че се карат. Казваше, че Орлин е ревнив. Знам, че се е опитвал да чете чатове в телефона й. А по време на пандемията проблемите се увеличават. Станал е обсебен от нея. Не искал да излиза без нея", разказа друга приятелка на Евгения Владимирова в съда.

Към момента водещата версия за убийството не е ревност въпреки намекващите за това показания на близките на убитата. Основният мотив за жестокото престъпление е финансов.

"Идва ми да я запаля. Ако някой иска да ти вземе колата и къщата, ти няма ли да искаш да го запалиш?" Това пише обвиненият в убийството на съпругата си Евгения Орлин Владимиров в чат в социалната мрежа с негов приятел. От текста става ясно, че Орлин се оплаква от съпругата си и се чудел как ще разделят имуществото, ако се разведат. Това стана ясно на миналото заседание.

Припомняме, че тялото на Евгения бе намерено преди година в куфар във водоем в Перник. Младата жена изчезна през октомври 2021 г., а трупът й бе открит на 13 ноември. За убийството са обвинени мъжът на Евгения - Орлин, и баща му Пламен, който според разследващите е съдействал на сина си да прикрие следите на престъплението. Но въпреки това Темида реши да го освободи срещу скромната сума от 5 бона гаранция.

Реклама

В трагичния за Евгения ден, 13 октомври 2021 г., двамата с Орлин се скарват, вероятно заради ревност, и подивелият мъж се нахвърля на жена си. Започва да я души с ръце и Евгения припада. Тогава Орлин решава, че я е убил, и омотава главата й във фолио, като покрива устата и носа. Всъщност в този момент жертвата е все още жива, макар и в безсъзнание. В крайна сметка Евгения се задушава от фолиото, а Орлин се обажда на баща си Пламен и иска помощта му. Баща и син Владимирови натъпкват тялото на Евгения в куфар. Пламен, който е бивш служител на ДАНС, мята жертвата в багажника на возилото си и изхвърля куфара с трупа в тресавище край Перник.

След зверството Орлин ползва телефона и профилите на Евгения, представя се за вече мъртвата си съпруга. В чатове твърди, че отива на фитнес, след това да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие Орлин повтаря и пред ченгетата. В продължение на месец той твърди, че жена му е изчезнала. Даже взема участие и в издирването на съпругата си. Всичко свършва на 13 ноември, когато охранители в Перник се натъкват на трупа на младата жена при обход на района. Баща и син са извикани в СДВР, където се пречупват и правят пълни самопризнания.

През август миналата година магистратите смекчиха мярката на Владимиров-старши и го пуснаха под домашен арест. На миналото заседание близките на Евгения поискаха кръвнина от Орлин и Пламен Владимирови в размер на над 2 милиона лева. Столичните магистрати решиха, че делото ще се гледа публично въпреки исканията на защитата на Пламен и Орлин да се гледа при закрити врата.

Майката Капка Чорбанова коментира, че дъщеря й се е оплакала три пъти в полицията от мъжа си, но това не се е сметнало за домашно насилие. "Кои сте вие да убивате? Кой ви даде това право?", пита изстрадалата жена.

Почернената майка на Евгения каза пред съда на миналото заседание, че Орлин е монтирал камери в детските играчки на детето, за да следи жена си. Проверявал тайно телефона й с кого си пише. Накрая на показанията си почернената майка не успя да сдържи емоциите и нервите си и се развика в съдебната зала.

"За всичко си виновен ти. Да умреш в мъки. Как може да даваш такива съвети на сина си? Убийци! Алчни за пари. Не е от ревност, за пари я убихте. Изроди!", крещи през сълзи родителката Чорбанова. Вчера нямаше такива необуздани емоции. Делото продължава в Софийския градски съд с разпити на свидетели.

 Мирен протест

На мирен протест с искания за справедливост и доживотен затвор без право на замяна за Орлин и Пламен Владимирови се събраха близки и приятели на погубената жена пред Съдебната палата в София за втори пореден път.

Пред съда бяха издигнати плакати "Справедливост за Евгения", "Доживотен затвор за убийците", както и "Не искаме убийци сред нас".

Четете още

За пари може да е погубена Евгения
За пари може да е погубена Евгения

За пари може да е погубена Евгения

Убийци и джигити застават пред Темида

Убийци и джигити застават пред Темида

Реклама
Реклама
Реклама