Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14469638 www.bgdnes.bg

Десетки изпратиха Емилия Радева в последния й път

Беше ми ментор, казва джаз легендата Камелия Тодорова

 

"Емилия Радева ми беше ментор. Тя беше позитивна, борбена и всеотдайна към професията. Ще остане завинаги в историята на киното и театъра".

Това разкри джаз певица Камелия Тодорова на поклонението на легендарната актриса Емилия Радева. Десетки си взеха последно сбогом с Радева, която напусна завинаги света на живите на 11 май, на 90-годишна възраст, само 11 дни преди да отпразнува поредния си рожден ден.

Реклама

На небето тя ще се събере с най-добрата си приятелка - Гинка Станчева. Колежката й почина само 95 дни преди това.

Продуцентът Георги Тошев пристигна под ръка с друга прочута актриса - Меглена Караламбова. Васил Михайлов, Христо Мутафчиев, Нона Йотова, Елена Петрова, Стефка Янорова, Ники Сотиров и Васил Банов бяха само част от имените артисти, които поднесоха последните букети с цветя на Емилия Радева. Този път на ковчега й.

Звездата от "Стъклен дом" се появи малко след началото на опелото Елена Петрова бе в изцяло черен тоалет и с тъмни очила. След опелото къдрокосата актриса и приятелката й Стефка Янорова си спомниха за ролите, които остави в аналите на театъра и киното ни Радева. В този момент към тях се присъедини и Ники Сотиров, който гушна двете си колежки.

Васил Михайлов остана мълчалив и отказа да застане пред събралите се репортери, за да сподели спомените си от легендарната актриса. Краката на екранния капитан Петко войвода едва го държат, ала въпреки това той отдаде почит към колежката си.

"Спомените ми с Емилия са огромни. Тя е един от малкото хора, които имат мощта да създават истории. Емилия бе неповторима. Човек с изключително характер, не се свенеше да каже доброто. Беше изключително морален човек", заяви актьорът Милен Миланов, един от създателите на театралната награда "Аскеер", познат на зрителите и като екранния адвокат Верон от хитовата комедия "Столичани в повече".

През 2000 г. Емилия Радева бе пометена от кола и още от тогава са здравословните й проблеми. Наложи да се използва бастун за постоянно. В последните месеци от живота си тя бе настанена в хоспис.

Четете още

Починалата голяма актриса Емилия Радева: Ванга ми е помагала много!

Починалата голяма актриса Емилия Радева: Ванга ми е помагала много!

ПОЧИНА великата актриса Емилия Радева

ПОЧИНА великата актриса Емилия Радева

Реклама
Реклама
Реклама