Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14487663 www.bgdnes.bg

Аз съм Исус Христос! Единствено пред "България Днес" говори новият Спасител

Стоян Илиев оповести, че второто пришествие е дошло

Това е категоричен фалш и лицемерие, противоречи на Светото писание, категоричен е отец Силвестър 

"Второто пришествие дойде! Исус Христос е тук и това съм аз!"

Това заяви пред "България Днес" лидерът на "Нов световен ред" Стоян Илиев, който се самопровъзгласи за богоизбран месия, за да оправи България. Преди това Илиев даде пресконференция в БТА, а плътно до него седеше Йоло Денев.

Реклама

"Това е категоричен фалш и лицемерие. Тотално противоречи на Светото писание", коментира твърденията на Илиев пред вестника отец Силвестър (повече от него четете в карето).

"Ванга ми се яви в съня за пръв път през 2001 година, когато бях в Америка, и ми каза, че Спасителя ще ни избави от всичко грешно. Тогава се зачудих кой е избраният, но след още няколко разговора с нея разбрах, че това всъщност съм аз", категоричен е Стоян.

Като доказателство за своя полубожествен статут Илиев представи предсказание на пророчицата, в което тя казва, че висок 60-годишен мъж ще дойде от чужбина, за да поведе страната към просперитет и възход. По думи на Стоян в Библията се споменава за човек, чието име започва със "С" и има белег на челото, който ще дойде на Балканите, за да им помогне.

"Ванга ми прошепна, че Спасителя ще бъде и учител. Аз имам курс за воден спасител, а и освен това съм учител по физическо. Всичко се навърза, но тогава отказвах да го приема, защото бях най-големият атеист на света. Не вярвах в никакви божества и магии", разказва Стоян.

Той дълго време отказвал да се вслуша във Ванга и нейните предсказания поради тази причина останал в Америка, за да работи.

Реклама

"Една вечер се събудих от нещо много страшно. Четири гласа говореха в главата ми и ме накараха да си спомня, че всъщност аз съм Исус Христос. Истината е, че всеки един човек, когато се роди, му се дава орисия какъв да бъде от Царството Небесно. Всеки има чип какъв ще стане, когато порасне", вярва си Илиев. По думите му доказателство за чипиране и програмиране е самият Новак Джокович, който само на 10-годишна възраст дава интервю пред медиите и казва, че един ден ще стане най-известния тенисист.

След като намира призванието си, приключението на Стоян започва и той се връща в България, за да спаси грешниците. Илиев създава сдружение "Нов световен ред", а идеята му е то да се превърне в партия, която е на хората и за хората. Място без корупция, и където всеки да може да бъде избиран и контролиран от членовете на организацията.

"Искам да отхвърля християнството и да създам нова религия, с нов Бог - Стоян", заяви Илиев. По негови думи той ще се бори за създаването на нов световен хуманен ред и обяви президентите на Русия, САЩ и Украйна за сатанисти. Също така призова за премахването на многопартийната система в България и поста премиер, като той ще се избира чрез преки избори.

"Дайте да се съберем, да създадем една нова модерна религия - фейсбук религия, интернет религия, вероизповедание, което да служи на хората", предлага лидерът на "Нов световен ред", който изрази разочарованието си от настоящите вярвания.

За да спаси не само България, но и цялото човечество, Стоян ще използва магическа точилка, на която пише на български, испански, руски и английски "Нов световен ред". Предметът ще му помогне в намеренията му да промени строя на международните отношения.

"Готов съм да обявя кандидатурата си за министър-председател на републиката и призовавам да се създаде телевизионен конкурс, който да определи най-добрия претендент за глава на правителството", казва Илиев, който е категоричен, че сегашните депутати са сатанисти.

Следващата мисия на Стоян е да събере 400 души и създаде алтернативно Народно събрание, тъй като според Спасителя сегашното изпълнява чужди интереси и не е в полза на обикновения народ.

Духовникът: 

Това е пълна измама! Божият син няма да дойде с пресконференция 

"Когато Христос наистина дойде, няма да обяви пресконференция, за да го чуят всички журналисти и да го разпространят."

Това коментира пред "България Днес" отец Силвестър. По негови думи е въпрос на време второто пришествие да дойде, но когато това се случи, всички хора на земята ще го видят, тъй като ще настъпи голям глобален катаклизъм.

"Категорично Стоян Илиев не отговаря на Светото Писание и категорично не е Исус Христос. Това е пълна измама", заяви духовникът.

Четете още

Вижте кога ще бъдат в България мощите на св. Георги, съхранявани в Нигрита, Гърция

Вижте кога ще бъдат в България мощите на св. Георги, съхранявани в Нигрита, Гърция

Великден е! Вижте какви чудеса се случват в българските църкви и манастири

Великден е! Вижте какви чудеса се случват в българските църкви и манастири

Реклама
Реклама
Реклама