Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14506770 www.bgdnes.bg

ГОРДОСТ! Кирил Петков се хвали с първата книга на Линда

За разлика от досадата в политиката жена му правела чудеса в кулинарията

"Поздравления за моята съпруга за завършването на първата й книга", написа в социалката си Кирил Петков. Бившият премиер разхвали четивото, наречено "Кулинарният свят на Линда", и го нарече "едно много вкусно приключение". "Тя успя да изработи това бижу, което може да вдъхнови всеки в кухнята", възхищава се на готварските умения на своята канадска половинка лидерът на "Продължаваме промяната".

В поста си Петков не пропуска да направи паралел между "света на Линда" и "света на политиката" у нас. По думите му случващото се в българската политика напоследък предизвиква досада, докато това, което твори жена му в кухнята, са чудеса, а те по дефиниция не доскучават на никого.

Реклама

"Ако ви е омръзнало от политически сериали и искате нещо позитивно и вдъхновяващо, може да ползвате този линк и да споделите един по-красив и вкусен свят", призова феновете на Линда Кирил Петков.

Книгата с кулинарните вълшебства на неговата съпруга излиза на 2 юни, съобщи още експремиерът. За съжаление на любителите на добрата кухня издателите на четивото засега не са предвидили представянето му пред публика. Който обаче си поръча книгата, получава автограф от авторката, обещават те.

"Поздравления, Линда! Очаквам с нетърпение да отворя книгата, да опитам апетитни рецепти за хора с различни диети и вкуса на кухнята от пътя между континентите", написа във фейсбук и Венета Петкова, майката на бившия министър-председател.

Най-известната Линда в България винаги е подчертавала, че е в прекрасни отношения със своята свекърва и тя много й е помагала в усвояването на кулинарните тънкости. Казано с други думи, преподавала й е първите уроци по готварство, които тя започва да прилага не само в семейната кухня, но впоследствие и в своя сладкарски и ресторантьорски бизнес.

Бившата премиерша освен като добра майка и съпруга се прочу и като дама с отличен търговски нюх. Преди няколко месеца тя поднесе на почитателите си новината, че разширява кулинарния си бизнес. Когато канадката пристигна у нас, тя се престраши да отвори малка пекарна и сладкарница за безглутенови и вегански сладкиши в центъра на София. Постигнала топрезултати в сладкарския бранш, Линда реши да се гмурне в дълбокте води и на ресторантьорството. Скоро се очаква прерязването на лентата на нейното заведение в морския курорт "Лозенец", любимо място за летни ваканции на семейство Петкови, научи "България Днес". Половинката на лидера на ПП ще предлага като основно меню морски деликатеси за ценители с дебели портфейли. Подбрана от Линда реномирана фирма от Канада ще снабдява бизнеса й с даровете на морето, разказват близки до фамилията на експремиера.

Четете още

Линда изпече козунаците

Линда изпече козунаците

Линда Петкова става писателка

Линда Петкова става писателка

Реклама
Реклама
Реклама