Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14537463 www.bgdnes.bg

Кой е убитият Къро - един от последните митични босове

Висаджийският бос Красимир Каменов-Къро е разстрелян в Южна Африка! Атентатът се случва, докато той е издирван с червена бюлетина от Интерпол! Според запознати, маскирани и тежко въоръжени мъже са нахлули в къщата на Къро, преодолели са охраната и са направили бизнесмена на решето.

Около 8,20 часа в четвъртък бяха открити телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход", каза говорителят на Южноафриканската полицейска служба полковник Андре Траут, цитиран от "The South African". По думите му мотивът за убийството все още не е установен. Детективи за тежки и насилствени престъпления работят по случая.

Реклама

Доскоро Къро не е имал проблеми с правосъдието. Разследванията са го подминавали, макар да е бил сочен за дясна ръка на Христофорос Аманатидис-Таки в Бандата на чуковете. Той беше сред малцината останали големи фигури от криминалния свят на мутрите и митични босове от зората на демокрацията.
В последните години се смята, че Красимир Каменов-Къро държи някои от най-големите земеделски борси у нас. Твърди се, че свързани с него фирми са спечелили концесиите на най-оборотните плажове по Черноморието. Сочи се, че босът контролира и най-големите частни паркинги в центъра на София. Неофициално името на Къро се свързва с наркотрафик, но доказателства за това никога не са представяни. През годините никой не смеел да му се опълчи, защото бил много отмъстителен, суров и жесток.

Името му нашумява покрай т.нар. "златен гьол" на ГКПП Капитан Андреево, където близка до него фирма е избрана да дезинфекцира преминаващите автомобили.

Неприкосновеността на Къро изчезва рязко в последните месеци на Каменов. Първо му бяха повдигнати обвинения за убийство на експолицай, а името му се завъртя в скандални разговори срещу правоохранителните органи. После прокуратурата съобщи, че го разследва за поне 5 от показните убийства през последните 15 години. Погнаха го и за данъчни шашми покрай борсата в столичния кв. "Слатина".


Четете още

ИЗВЪНРЕДНО! Убиха Къро и жена му в Южна Африка, жертвите на атентата са общо 4

ИЗВЪНРЕДНО! Убиха Къро и жена му в Южна Африка, жертвите на атентата са общо 4

Опит за атентат срещу Иван Гешев (Обзор)

Опит за атентат срещу Иван Гешев (Обзор)

Разследват Къро за още три убийства

Разследват Къро за още три убийства

Погнаха Къро за убийство на ексченгето Любо

Погнаха Къро за убийство на ексченгето Любо

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама