Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14611584 www.bgdnes.bg

Психоложката Дени Андонова: Бях в предраково състояние, сега спасявам други като мен

От нещастна емоционално жена станах обичана любима и майка 

КОЯ Е ТЯ

Дени Андонова е доктор по корпоративно благополучие. Има две завършени магистратури - по позитивна и организационна психология. Сертифициран инструктор е по неврографика, естетически треньор. Сертифициран специалист по корпоративно благополучие. За първи път психоложката разкрива публично за най-тежките моменти в живота си и как открива своето спасение.

- Вие сте пример за успешна борба. Как открихте спасението, г-жо Андонова?

- Ако някой ме попита как определям себе си, отговорът ми би бил като щастлив човек, обичана жена и майка, професионалист, който е в своята мисия. Целия си съзнателен живот съм посветила на това да показвам на хората, че е възможно да живеят на ново ниво, да сътворяват мечтаната реалност и резултати, като са в ролята си на съзнателни творци на живота си.

Реклама

Разбира се, това нямаше да е моят отговор преди години. Моят път на осъзнаване започна с голям шамар в здравословен план, когато бях на 23 години. Тогава работех в ИТ сферата, бях в бърнаут, депресия, изключителен стрес, нехармонична и буквално токсична връзка, както и бях развила предраково състояние. Последната новина беше моят спусък и трябваше да си отговоря на въпроса: Ще си позволя ли още повече да затъна и буквално да се затрия, или ще се хвана в ръце и ще направя всичко възможно, за да взема здравето си в ръце, за да го възстановя и да започна отново да живея истински живота си. Слава богу, избрах фокусът ми да е върху втората част на въпроса и така започна моята истинска трансформация.

От дистанцията на времето това беше една от първите ми големи благословии. Не само че възстанових здравето си, но и започнах да помагам на други хора да направят същото, като съм била помощното звено и на много лекари, които доверяваха своите пациенти в моите ръце, за да ги изслушам, да им съдействам с програми за балансирано и добавъчно хранене.

- Как успяхте?

- Търсейки отговорите, попаднах на две благословии. Първата бе свързана с един от моите любими методи, все още част от моето богато "куфарче с инструменти" - науката кинезиология за движението на енергията в тялото, както и разбирането ми, че не сме само тела, не се повлияваме само от физически въздействия, а имаме нужда от дълбочина - от разбирането на енергията, на емоциите, на тяхното взаимодействие.

Втората бе друг чудесен метод за цветотерапия, който продължавам да използвам - вибрационната терапия с цветни есенции (в моя случай австралийски цветни есенции). Оттук започна нов етап в моя професионален път. Отворих своя практика и започнах да обяснявам, консултирам и запознавам хора, групи и компании с т.нар. холистичен (цялостен) подход, който според мен дава най-дълбоки трансформации и резултати, които се запазват във времето.

Целият ми опит и специфично ноу-хау намериха израз в първата ми книга "Клетъчно хранене с Дени". Тя е един цялостен наръчник за здравословна грижа и любов към себе си. В първата част са насоки за клетъчно хранене като система и как можем да оптимизираме нахранването на клетките си, така че да сме пълни с енергия, тонус и виталност. А в другите две части обяснявам връзката тяло-енергия-емоции и давам практични инструменти. Вярвам, че всеки един от нас е отговорен за здравето си и че тази наша осъзнатост се въплъщава във връзката ни с нас самите, с телата ни, с емоциите ни, намира израз в ежедневните ни навици, във всеки един избор. И като цяло е път за цял живот.

- Каква е рецептата за успешна промяна?

Реклама

- В течение на времето, колкото и да бе важна за мен темата за здравето, за храненето, за отношението към нас самите, за връзката ни с енергията и емоциите ни, моят фокус се измести върху позитивната промяна - нейните принципи на случване, как можем активно да ги използваме всеки път, така че да творим живота на мечтите си. Защото, както осъзнах, че е и при мен и моя живот, всичко ме е водело натам - и така се роди системата ми за позитивна трансформация, която е описана във втората ми книга "Ново ниво".

- Какво включва тя?

- Използвах едно от нивата там - емоционалното. Просто знаех как искам да се чувствам. И се фокусирах натам, с огромно доверие в процеса. Започнаха да ме канят като лектор на международни конференции и събития. Все повече хора, особено собственици на бизнес, започнаха да се интересуват какво да направят за себе си, за екипите си, за успеха си, за своето ново ниво. И аз още повече чувствах своята мисия. Да бъда ускорител на успеха, споделяйки интересни инструменти, техники, практики. Да подтиквам хората да погледнат навътре и да се свържат със себе си и с ресурса си.

- Какво се случи в личен план след токсичната връзка?

- Винаги мое предизвикателство е бил моят личен живот. Въпреки моите качества и способности сякаш не успявах да попадна на точния човек, разочаровах се и се затварях все повече и повече. Как от тотално в емоционален план нещастна жена се претворих в обичана и осъществена жена, любима, майка на две разкошни момичета - съвсем просто - следвах стъпки.

В моя случай бяха на принципа проба-грешка, но след това, събрах всички ефективни методи и подходи, които са ми помогнали през годините, и ги описах в последната ми книга Пътят към желаната любов. Защото искрено вярвам, че всеки човек, всяка жена има право на своята любов, радост, щастие, на великата роля любима и майка. И знам, че е възможно. И силно вярвам, че е нужно осъзнаване и ясни практически стъпки, за да създадем любов в живота си. Разказвайки всичко това, искам да подчертая: Няма нищо случайно. Никой не е жертва, няма грешки, никой няма прокоби, които тегнат над него. Всичко е в нашите ръце, в нашите глави и сърца. Ние сме творците. Ние избираме какво да изживяваме! И всичко е възможно.

Реклама
Реклама
Реклама