Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14619451 www.bgdnes.bg

ТЕЖКА СЪДБА! 17-годишният Дани може само да лази

Церебралната парализа и бъбречни проблеми усложняват живота му 

Губи истинската си майка, Татяна го осиновява въпреки болестта 

Дани е на 17 години, но не може да ходи, а само лази. Тежката житейска присъда е заради детската церебрална парализа, с която момчето води тежка битка.

Истинската майка на Дани умира десет месеца след раждането му и детето остава само, като си го препредават различни институции. Историята му трогва Татяна, която осиновява момчето въпреки болестта, за да не прекара Дани живота си сам и в тъга. В момента жената отглежда болното момче напълно сама, а положението се усложнява и от бъбречните проблеми на 17-годишното дете.

Реклама

"Татяна осиновява Дани и посвещава всяка своя глътка въздух и минута от живота си, за да се грижи за него. С оскъдни финансови средства семейството едва оцелява. Помогнахме на Татяна да се нанесе в нова квартира, за да имат нормален покрив на главата си, а на всичкото отгоре бяха и гонени от предишния си дом. За да оцеляват, имат нужда от подкрепа. Необходима им е помощ за личните им нужди, за битовите им разходи. Търсим им два килима и няколко пътеки, тъй като Дани не ходи, а лази, а в новия дом нямат такива", разказва от организацията "Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще".

Татяна рисува прекрасно и по този начин успява да си докара някоя друга стотинка, за да оцелее заедно с болното си дете. Затова статив, бои, четки и всякакви други принадлежности за рисуване са й силно необходими. Нужни са им още храна и спални комплекти.

Всеки, който желае да подкрепи Дани и Татяна или да си закупи картина и да им помогне, може да звънне на телефон 0893 025 067.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама