Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14637342 www.bgdnes.bg

И дъщерята на Линда и Кирил Петков ще става топготвач (СНИМКИ)

"На всяко от децата си ще посветя книга, продължавам да пиша", казва съпругата на Кирил Петков

"На всяко от своите три деца ще посветя книга, продължавам да пиша. Първата посветих на майка ми Маргарет, очаквайте и още, това е удоволствие за мен."

Реклама

Това сподели Линда Макензи, съпругата на експремиера Кирил Петков и майка на трите му дъщери. Вторник вечер бе празник за семейството и приятелите им от ПП, които присъстваха на представянето на книгата на Петкова - "Кулинарният свят на Линда".

"Аз лично съм страшно благодарен, че докато ние се занимаваме с всякакви ужаси, виждаме какво се случва, жена ми успяваше за всеки празник и всяка вечеря точно с тази книга да направи нещо много хубаво и позитивно", благодари Кирил Петков на своята съпруга. Той допълни, че когато ядеш от ястията на съпругата му, няма как да се чувстваш виновен, защото те са колкото вкусни, толкова и здравословни. "Благодаря й, че прекарва тази красота на живота през кулинарното изкуство, което тя владее до съвършенство", каза още съпредседателят на ПП. Неговите съпартийци също си взеха автограф от Линда - Асен Василев, Венко Сабрутев, Калина Константинова, Даниел Лорер със семейството си, бяха сред гостите. Дъщерята на Кирил и Линда – Ема, сподели пред "България Днес", че много обича да прави палачинки и иска да стане като майка си - мастършеф в кухнята. Гости на семейството бяха и журналистът Георги Милков, Ивайло Цветков-Нойзи с Мария Игнатова, Найо Тицин и други.

"Имам една любима рецепта, която е за мусака", каза Петкова. Тя разказа, че началото на кариерата й като готвач започнала, след като по цял ден е гледала децата, а съпругът й бил на работа в Брюксел.

"Започнах да ходя по фермерски пазари, да търся продукти без глутен и захар, да събирам рецепти, а мама ми помагаше. Това беше началото. После се явих на конкурса "Мастършеф" и шеф Силвена Роу много ме вдъхнови", разказа ни Линда.

Реклама

Докато слушаше жена си в захлас, Кирил Петков свали вратовръзката и остави двата си телефона, а след това се отдаде на сладкия вкус на веганбонбоните и кексчетата, приготвени специално за случая от жена му.

"Тази книга не е за здравословен начин на живот, а за традиционните семейни ястия, готвени с любов", каза шефът на "Книгомания" Илиян Андонов, който откри вечерта. Водещ на събитието бе актрисата Здрава Каменова.

Четете още

Линда за Кирил Петков: Мъжът ми прави много ХУБАВИ ПАЛАЧИНКИ!

Линда за Кирил Петков: Мъжът ми прави много ХУБАВИ ПАЛАЧИНКИ!

Бившата премиерша Линда разкри отношенията си с Кирил Петков и призна, че най-много обичат мусака

Бившата премиерша Линда разкри отношенията си с Кирил Петков и призна, че най-много обичат мусака

Реклама
Реклама
Реклама