Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14644911 www.bgdnes.bg

Къро лежал в затвора за обир в края на 80-те

Реабилитиран е през 1993 г. Искал от полицията да заличи криминалната му регистрация, но му отказали

Красимир Каменов-Къро все пак е лежал в затвора, но в края на 80-те години на миналия век, показа проверка на “24 часа”. Той беше разстрелян на 25 май в дома си в РЮА заедно със съпругата му, бавачката на децата им и бодигарда.

Реклама

Два месеца преди това Къро беше обвинен като подбудител на убийството на Любомир Иванов-Любо Полицая. Това се случи дни след като прокуратурата публикува негови разговори с приближените му у нас. Дотогава известният като подземен бос Къро не беше обвиняван и съден за престъпления.

През всички години от 1986 г. обаче Каменов е имал криминална регистрация в МВР. През 2020 г. е искал да бъде заличена, но тогавашният директор на националната полиция отказва. Това се случва месеци след като официално Къро е вписан като действителен собственик на две акционерни дружества по влезлия в сила Закон за мерките срещу изпирането на пари.

След отказа на полицията да заличи криминалната му регистрация Къро обжалва в Административния съд в София. От делото става ясно за какво е била тя. През декември 1986 г. Красимир Каменов е обвинен по разследване за обир. Тогава е на 19 г. От материалите на следственото дело се разбира, че Къро е нахлул в частен дом, като е разбил прозореца. Отмъкнал е сребърни и златни монети. По това време той е едно от момчетата, които се обучават в занаята от легендарния крадец Йордан Цонков-Джиджи. Той беше убит близо до дома си в кв. “Люлин” през януари 2009 г.

Още по темата четете тук.

Четете още

Митьо Пищова покрусен: Брат Галев и Къро ми бяха като братя!

Митьо Пищова покрусен: Брат Галев и Къро ми бяха като братя!

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Търсят връзка между смъртта на Брат Галев и Къро

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама