Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14943739 www.bgdnes.bg

КОШМАР! Убиха кучето на Мая Манолова

Този изрод ще си понесе последствията, заканва се бившият омбудсман

Четириногият Арчи отровен заедно с още пет домашни пазача и няколко котки

Елена ДРЕМОВА

Бившият омбудсман и депутат Мая Манолова загуби любимото си куче Арчи. Но не от естествена смърт, а заради душманин, който трови наред четириногите в пернишкото село Рударци.

"Арчи го няма вече. Отровен е. Също както и другите кучета и котки от улицата на село. Този изрод е хвърлял отрова в дворовете на къщите ни! Подадохме жалби в полицията", гневно написа в социалните мрежи Манолова. По думите й в момента се преглеждат всички записи от камерите в селото и е категорична, че убиецът ще си понесе последствията.

Реклама

В коментарите си хората настояват Манолова да използва позициите си в политиката и да съдейства да се промени законодателството, за да може извършителите на подобни жестокости да си плащат за деянията. Съмненията на всички пострадали са, че става въпрос за човек от селото. И всички са амбицирани да го намерят.

"Установихме 5 отровени кучета и няколко котки. Жителите на Рударци са шокирани и много разстроени, но съм обещал, че ще намерим злосторника. Правим всичко възможно, за да го открием", сподели пред "България Днес" кметът на селото Богдан Богданов. По думите му отровата, пръсната по улиците, има розов цвят и призовава хората да внимават, защото последствията от нея са необратими.

Ако някой отрови кучето ви, е много важно да му осигурите първа помощ, тъй като отровата започва да засяга една система на тялото след друга. Именно затова е важно да се прочисти организмът на животното, за да се извадят токсичните вещества. Необходимо е да се провокира повръщане при кучето, като може да направите това с помощта на топъл разтвор от сол (1 супена лъжица на чаша вода) или водороден пероксид (един към един).

Четете още

Таен обожател ухажва Мая Манолова
Таен обожател ухажва Мая Манолова

Таен обожател ухажва Мая Манолова

Мая няма спирачка
Мая няма спирачка

Мая няма спирачка

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама