Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14950272 www.bgdnes.bg

Гръмнаха страховита вълчица убиец

40-килограмова вълчица убиец бе отстреляна край Велико Търново. Хищникът е поразен от куршума на ловеца Иван Борисов секунди преди да извърши поредното си фатално нападение.

"Рано сутринта Иван Борисов тръгнал с бележка за хищници, придружен от Даниел Дойнов, специалист по лова в сдружението. За късмет, малко след село Големани се появила глутница от шест вълка. Те дебнели сърна със сърне и вече ги заграждали. Иван Борисов стрелял и уцелил вълчицата. Другите хищници успели да избягат", разказват на официалния сайт на НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България".

Реклама

Сцената се разиграва в държавния дивечовъден участък "Бутора", който повече от десет години се стопанисва от сдружение "Ловно-рибарско дружество "Сокол 1884" във Велико Търново. Местни авджии са притеснени, че вълчите нападения в региона могат да нанесат сериозни поражения върху популацията на дивеча.

Предполага се, че убитата вълчица е виновна за доста нападения в региона, част от които върху домашни животни. През последните месеци местни се оплакват, че вълци нападат стадата им, като често говорят, че глутницата е предвождана от вълчица. Най-вероятно кръвожадното животно е повалено и местните фермери ще могат да си отдъхнат.

Самият Иван Борисов, убил страховитата вълчица, е ловец от Пловдив, но често ходи на лов във Великотърновско. Вече има пет отстреляни вълка, но за първи път в Балкана. Намеренията му са да препарира 5-годишната вълчица за спомен от един успешен лов, посочват още от НЛРС - Съюз на ловците и риболовците в България.

Четете още

Хасковска вълчица е призрак от година
Хасковска вълчица е призрак от година

Хасковска вълчица е призрак от година

Гръмнаха огромна вълчица

Гръмнаха огромна вълчица

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама