Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15029738 www.bgdnes.bg

Първа оставка след случая с нарязаната Дебора от Стара Загора

Заместник административният ръководител на Окръжна прокуратура подаде оставката си!

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на прокурор Георги Видев като заместник административен ръководител на Окръжна прокуратура в Стара Загора, съобщиха от обвинението.

Реклама

На среща в Съдебната палата в София с ръководството на Окръжна прокуратура в Стара Загора главният прокурор изрази остро възмущение от сериозните пропуски, допуснати в работата на прокурор Видев при определянето на мярката за процесуална принуда спрямо обвиняемия в съдебно заседание на Окръжен съд-Стара Загора на 5 юли 2023 г.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов бе категоричен, че Георги Видев не притежава необходимите професионални и управленски качества, за да заема поста на заместник-окръжен прокурор на Стара Загора.

С оглед на това Видев подаде оставката си като заместник на административния ръководител на Окръжна прокуратура. По разпореждане на главния прокурор екип от прокурори при Върховна касационна прокуратура ще извърши цялостна проверка на работата на Георги Видев в ОП-Стара Загора, както и на прокурор Десислава Първанова от РП-Стара Загора за период от две години.

Борислав Сарафов очаква от ръководството на Окръжната прокуратура в Стара Загора да създаде организация и условия за пълно и задълбочено разследване на случая, както и за приключването му в кратки срокове с цел осигуряване на справедливост.

Към момента спрямо обвиняемия Георги се водят две досъдебни производства – за нанасяне на средна телесна повреда и за закана с убийство за садистичното престъпление срещу Дебора.

Четете още

Бият по пет жени в България всеки ден!

Бият по пет жени в България всеки ден!

Жоро Макетното ножче любимец на чалгата, има снимки с Галена, Емануела, Ария

Жоро Макетното ножче любимец на чалгата, има снимки с Галена, Емануела, Ария

Реклама
Реклама
Реклама