Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15034777 www.bgdnes.bg

Известни скочиха в подкрепа на Дебора

  • Силният вдига, а не мачка слабия! - категоричен е Наум Шопов
  • Не на насилието над жени! - зоват Деян Донков, Филип Аврамов и много други родни звезди

Категорично съм за връщане на казармата! Като родител на син и дъщеря напълно подкрепям думите от плаката „Пазете дъщерите си. Възпитавайте синовете си!“, с ръка на сърцето възкликна в мрежата актьорът от сериала „С река на сърцето“ Александър Сано. И допълни: „Обръщам се този път конкретно към бащите на синове. Момчетата по-често са буйни. В юношеските си години задължително правят много и всякакви простотии, но то е заради хормоните, нелекия преход от момче към мъж и нулевия житейски опит“, смята половинката на тв водещата Нели Атанасова Александър.

Реклама

Поводът за реакцията е ясен за всички, вече пореден ден тресе цялата държава и извади по естествен път хората в понеделник на протести в подкрепа на обезобразената от Георги Дебора от Стара Загора. „Това са глупости да се връща казармата!“, отсече пък лицето на „Хиподил“ Светльо Витков. Според него не можеш да си „нормален“, когато си прост, необразован и натъпкан с хормони, мислейки се за много силен. „Не! Това не е добре! Силата без контрол води до насилие. И опазването на тази сила не е в казармата“, сподели за „България Днес“ певецът.

Витков е на мнение, че всичко, свързано с възприятието ни към света, започва още от най-ранно детство, от добрите пример и възпитание в семейството, спорта и заобикалящата ни среда. „Ако в момента „ценностите“ са „Имам пари = аз съм велик и силен“, ами не е ок! Това са естествените плодове, с които захранихме не едно чалга-мутренско поколение у нас. Никой да не очаква нещо различно от това да се случва! И то ще е все по-често. Не е добре да татуираш мислите на Апостола „Свобода или смърт“ на кожата си. Думите са в душата, не изписани по тялото!“, убеден е Светльо.

Актьорът Деян Донков също е на мнение, че не бива да се допуска никакво насилие над нас, откъдето и да иде то - „от цар или Бог, от меч или слово, дори когато е от обич“, цитира постановката „Процесът против богомилите“, в която Донков участва. Той и семейството му са против всякакво насилие. „Възпитавам и синовете си в уважение и зачитане на жените около себе си“, добавя любимият на актрисата Радина Кърджилова.

Още един представител на силния пол в лицето на актьора медик Наум Шопов изрази гласно становището си и дори заведе семейството си на протеста пред Съдебната палата в София. „Днес трябваше да обясним на дъщеря ни защо отиваме да вдигаме шум - страшно неприятен разговор, въпреки че ѝ спестихме „детайлите“, споделя Наум в мрежата и добавя: „Днес бяхме там, за да не се налага да водим повече такива разговори с нея. За да припомним на тези, които „взимат решения“, че носят отговорност за тях. За да припомним на „мъжете“, че силният вдига, а не мачка слабия“, пише още мъжът до сърцето на Теа Минкова.

Реклама

Темата за възпитание, образование и култура е отделна. Няма и смисъл да влизам в нея сега. Но знам от живота и пътуванията си по света, че колкото и ниско да си в развитието си, страхът от наказание спира и това доказано работи в развитите общества!“, откровен е музикантът Калин Вельов в нета, коментирайки решението на съдийския състав в Стара Загора. „Дали ако това се беше случило на самата съдийка или близките ѝ, тя щеше да отсъди по този начин?! За кого е лека телесната повреда и как точно преценяват, седнали удобно в креслата си, че не е имало опасност за живота на момичето?“, пита Калин, който отказа да публикува снимки на Дебора и насилника ѝ, макар те да действат много емоционално. Перкусионистът също е подкрепил протеста от центъра на Шумен, където в момента снима детски пиратски филм.

За Фицата също не бива да има „НИТО ЕДНА ПОВЕЧЕ!“, както гласи слоганът на плакатите от бунта в подкрепа на насилието над жени и в частност - към Дебора. „Не искам държава, в която може хора с няколко висящи дела да се разхождат свободно сред нас! Не искам държава, в която няма ПУБЛИЧЕН регистър на извършителите на домашно насилие! Искам дъщеря ми да може да провери с кого излиза на първа среща! Не искам държава, в която педофилите не са в ПУБЛИЧЕН регистър! Не искам държава, в която може да реабилитират престъпниците, за какво ни е свидетелство за съдимост, ако в него пише „неосъждан“, а ти си лежал в затвора! Уважаеми законописци, осъзнайте се, имаме спешна нужда от промяна, иначе ще започне саморазправа между хората!, гневи се от профилите си актьорът Филип Аврамов.

Към протестиращите се включиха по един или друг начин и артистите Мариан Бачев, Елена Петрова, Гери Турийска, Сантра, ергенката Пам Велидис ...

Редакцията ни също се присъединява към общественото възмущение и остро осъжда всякакъв вид насилие над живи същества. Изразяваме съпричастност към семейството на Дебора и всички други пострадали и се надяваме за адекватното им физическо и психическо възстановяване.

Четете още

(ВИДЕО) НАРЯЗАНАТА ДЕБОРА ПРОГОВОРИ И РАЗПЛАКА БЪЛГАРИЯ: Твоят смях като нож се забива вътре в мен!

(ВИДЕО) НАРЯЗАНАТА ДЕБОРА ПРОГОВОРИ И РАЗПЛАКА БЪЛГАРИЯ: Твоят смях като нож се забива вътре в мен!

Бият по пет жени в България всеки ден!

Бият по пет жени в България всеки ден!

Първа оставка след случая с нарязаната Дебора от Стара Загора

Първа оставка след случая с нарязаната Дебора от Стара Загора

Жоро Макетното ножче любимец на чалгата, има снимки с Галена, Емануела, Ария

Жоро Макетното ножче любимец на чалгата, има снимки с Галена, Емануела, Ария

Реклама
Реклама
Реклама