Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15260946 www.bgdnes.bg

ВИЖТЕ КАКВО ЗАВЕЩА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ. Бизнесменът е съсед с Филчев, Хамстера, Филко Славов и още куп известни

  • Ресторанти, къщи и магазини за милиони
  • Апетитните терени са в "Кръстова вада", "Лозенец" и "Младост"

Сериозно завещание оставя убитият Алексей Петров. Бизнесменът е собственик на редица фирми и имоти, някои от които на много апетитни места. Едно от тях е на улица "Арарат", където в малкия частен рай, изграден от Алексей Петров, през годините съжителстват известни имена като Антон Петров-Хамстера, Филко Славов - бивш шеф на отряда на баретите, Никола Филчев - бивш главен прокурор, Борислав Борисов, ректор на УНСС и съветник на българския президент. Те живеят в къщи от по над 250 квадрата. Съседи са им и други бивши барети, които обитават луксозен блок.

Това съвсем не е всичко!

Ресторанти, имоти и магазини оставя Алексей Петров след смъртта си! Проверка на "България Днес" показва, че убитият застрахователен бос приживе притежава имущество в апетитни райони на София. Част от имотите са в кв. "Кръстова вада", на бул. "Черни връх" и в жк "Младост".

Реклама

Най-известен е частният квартал, построен от Алексей Петров на софийската уличка "Арарат". Освен тузарски къщи там са изградени още частно училище и ресторант, който сега носи името "Делвите". Кои са ВИП обитателите .

Улицата се прочува с това, че е запречена с бариера и пазена от бодигард. Дори някогашният главен архитект на столицата Петър Диков обяснява, че е законно собственикът да охранява имота си с бариера, тъй като земята е частна.

Теренът от около 35 декара до 2000 г. е съвместна собственост на Алексей Петров и съпругата му Мариана и на Валентин Шотев и половинката му Гергана. Покрай този имот Валентин Шотев се превръща в един от главните свидетели по делото "Октопод", в което Алексей Петров е основният подсъдим, а впоследствие - оправдан.

В съдебната зала Шотев разказва, че се запознал с Петров през 1987 г., когато бил първи комсомолски секретар в МВР, тъй като тогавашната барета го потърсил, за да му се оплаче, че "старите кучета в системата" не му дават шанс да се развива като каратист. След това двамата решили да създадат карате клуб "Атлас", който впоследствие станал част от СК "Левски-Спартак".

През 1994 г. двамата съдружници подписали договор с "Левски-Спартак", за да инвестират в бившата учебно-възстановителна база на МВР на столичния бул. "Черни връх" 107 в местността Кръстова вада, стопанисвана по това време от "синия" клуб. В парцела с големина близо 30 дка бил построен известният ресторант "Златният телец", както и административна сграда, в която двамата имали съвместен офис.

В един момент Шотев се оплаква, че Петров искал от него да освободи своята част от имота. Твърди, че са последвали заплахи, внесена е и жалба до Софийската районна прокуратура. В резултат разследващите образуват дело срещу Шотев за набеждаване, по което по-късно той е оправдан. След скандала, през 2016-2018 г. Шотеви и Петрови си прехвърлят собственост и уреждат отношения.

Реклама

През 2019 г. Алексей Петров и жена му Мариана даряват терен от над 3 дка в "Кръстова вада" на дъщерята на бившата барета - Диляна. Тя е родена от втората важна жена в живота на Алексей Петров - Ива Павлова, която и досега върти част от бизнеса на екссъветника в ДАНС. Петров има и щерка Иглика от официалната си половинка, но тя живее в чужбина. Както вестникът писа, именно двете жени и двете дъщери се очаква да поделят авоарите на разстреляния бос.

През 2018 г. Петров купува два съседни апартамента в блок на бул. "Черни връх", сочи проверка в Имотния регистър. В района той става горд собственик на двуетажна административна сграда. В кв. "Малинова долина" притежава апартамент от 120 квадрата с мазе.

Някогашната барета не пропуска да се обзаведе с имоти в един от най-бързоразвиващите се квартали на столицата "Младост". Той се сдобива с парцел от 1 декар на бул. "Александър Малинов", а също и магазин на третия етаж в сграда на главния булевард в квартала.

В "Младост 2" Алексей Петров притежава мезонет, включващ няколко апартамента, с голяма тераса. В източния квартал босът решава да развива и ресторантьорски бизнес. На името му са записани 259 кв. м.. ресторант в "Младост 2". Освен това той движи и друг ресторант - "Златният телец", от 388 квадрата в "Кръстова вада".

Предполага се, че авоарите тепърва ще се разпределят между наследничките. Макар и с официална съпруга и любовница, от които има дъщери, Алексей Петров е гръмнат, докато е с нова тръпка. Килърът на Витоша ги пресреща с тенис треньорката Мирослава Михайлова. Жената оцелява от куршумите и успява да даде насоки за наемника.

Къщите на Никола Филчев и Алексей Петров са съседни. Другият съсед на Алексей е Филко Славов. Идилично съжителство между гангстери и висши държавни служители, коментират наблюдатели.

Още няма заподозрян

Засега няма заподозрян за убийството на Алексей Петров, каза пред журналисти вчера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той допълни, че в момента не се работи по версията за политическа следа в това убийство, но подчерта, че всички версии се проверяват и тази не е изключена. Има много обстоятелства, които ежедневно излизат и ние проверяваме, увери министърът. Никога не съм виждал този човек, отговори той на въпрос познавал ли е бившата барета.

Четете още

Сглобката между Бойко, Асен и Кирил не била направена в Самоковския манастир

Сглобката между Бойко, Асен и Кирил не била направена в Самоковския манастир

Изчезна жената, простреляна с Алексей Петров

Изчезна жената, простреляна с Алексей Петров

Астроложката Йорданка Игнатова: Убийството на Алексей Петров е политическо

Астроложката Йорданка Игнатова: Убийството на Алексей Петров е политическо

Дойдох да изпратя детето ми като герой! Майката на Алексей Петров с разтърсваща изповед!

Дойдох да изпратя детето ми като герой! Майката на Алексей Петров с разтърсваща изповед!

Реклама
Реклама
Реклама