Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15284965 www.bgdnes.bg

Внучката на Маринела и Ветко пак шампионка на кон

11-годишната Анабел взе първо място на прескачане от 18 деца на езда

11-годишната внучка на Маринела Арабаджиева - Анабел Стайкова, спечели първото място на шампионат по конна езда в Божурище с любимия си кон Епона.

"Много съм щастлива с дъщеря си, никога не съм била по-горда в живота си от сега. Анабел и Епона направиха първи паркур с височина над 1 метър и заеха първо място от 18 участници", похвали се в мрежата майката на Анабел - Александра. Самата Александра също е титулуван български състезател в конния спорт с множество национални и международни призове.

Реклама

Доволни от триумфа на момиченцето бяха роднините на Анабел - баба й Маринела Арабаджиева и дядо й Ветко.

Миналата година 11-годишното момиче също стана шампион с понито си.

Анабел е щерка на Александра Арабаджиева. Тя роди от брачната си половинка Стайко Стайков, наследник на алкохолния магнат Миньо Стайков. Двамата са разделени, но момичето прекарва огромна част от времето си при всеки от родителите си.

Мечтата на 11-годишната Анабел е да стане първенец в конната езда и тя вече започва да се сбъдва, похвалиха я от семейството. "Тя много се труди, не спира да тренира по цял ден без значение от времето. На нейната възраст рядко има деца с такъв шампионски дух", споделя майка й.

"Злато мое, отлично, толкоз си надарена", радва се и Маринела на триумфа на детенцето и дружно с фамилията отпразнували златото на Анабел с детско празненство.

Анабел се състезава в държавни първенства за пони ездачи и е шампион в категорията си. Тя се качва на коня още на 3 години с думите: "Искам като мама". Първоначално Александра се забавлява с желанието на детето си, но въпреки това не спира да му дава съвети и по-късно става личен треньор на дъщеря си.

"Тя спазва всичко, което се изисква от един състезател - хранителен режим, ляга си рано, чете много за конете, изобщо да е жива и здрава и дай Боже си отгледаме световен шампион", казва майка й.

Четете още

Арабаджиева се потроши на кон
Арабаджиева се потроши на кон

Арабаджиева се потроши на кон

Арабаджиева с внуците по празниците
Арабаджиева с внуците по празниците

Арабаджиева с внуците по празниците

Реклама
Реклама
Реклама