Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/15413534 www.bgdnes.bg

ГРОЗНО! Македонци изхвърлиха паметник на Кирил и Методий

Срам и резил в Охрид 

Статуята забутана сред боклуци до паркинг на хотел в града на ЮНЕСКО 

Срамна случка сътвориха северномакедонците в Охрид. Паметник на светите братя Кирил и Методий е изхвърлен до паркинг на хотел в града на ЮНЕСКО.

За позорното отношение алармираха от македонската опозиционна партия "Левица", която не пропуска да "отбележи, че братята са "най-заслужилите за грамотността не само на македонците, но и на целия славянски свят".

Реклама

Според информацията, разпратена от партията до медиите в РСМ, скулптурите на светите братя са оставени да гният дълго време пренебрегвани от институциите и са собственост на местна строителна фирма.

"Може ли това да е умишлено поради факта, че настоящият собственик на тази фирма Сашо Милковски е дългогодишен член на СДС, която през последните седем години усърдно работи за предаване на цялото достойнство, наследство и история на Македония поради външните апетити на "добрите съседи"? Това не можем да знаем със сигурност, но съмнението, разбира се, съществува. Сега се стопанисва от неговия син Зоран Милковски, но особено в Македония важи старата поговорка - "Крушата под крушата пада", пишат язвително за България от партията.

И допълват: "Одобрение и удовлетворение на българската страна в историческия спор ли е? И това е много вероятно, ако се съди по стъпките на това правителство, което обяви за продан цялата македонска история за фиктивното влизане в ЕС. Унищожаването и пренебрегването на историята и историческите паметници ли е начинът за защита на македонската идентичност, и то в условия, когато шовинистичната политика на съседа се отприщва най-силно? И кога точно св. св. Кирил и Методий са историческите персонажи, около които се чупят копия в историческата комисия?".

Четете още

Българите в Северна Македония: СТРАХ! Не знаете какво изтърпяхме!

Българите в Северна Македония: СТРАХ! Не знаете какво изтърпяхме!

Актьори скрепяват българско-македонската дружба

Актьори скрепяват българско-македонската дружба

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама